Названо 7 причин не купувати Samsung Galaxy S23 Ultra

Розглянемо десять причин, які можуть утримати від покупки нового флагмана Samsung. Що в ньому здатне відштовхнути вас чи інших людей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Традиційний матеріал, в якому ми розглядаємо негативні сторони флагмана від Samsung, що може утримати вас від покупки. Ідеальних пристроїв для кожного на планеті не існує, і Galaxy S23 Ultra не є винятком. Щоб у вас сформувався збалансований погляд на модель, прочитайте матеріал із десятьма причинами за неї.

Причина №1. Вартість Galaxy S23 Ultra – смартфон не для всіх

Продавай Samsung моделі лінійки Ultra за десять тисяч рублів, і відбою від бажаючих купити їх просто не було б. Але ми живемо в реальному світі, і ціна цього смартфона є максимальною на ринку Android-пристроїв. Так, у нього немає прямих конкурентів, але ціна все одно залишається дуже високою для більшості покупців. І потрібно сто разів подумати про те, чи потрібен вам апарат такого рівня, наскільки така покупка виправдана. Більшість людей останніми роками міркують раціонально, задовольняються не флагманами, а моделями середнього сегменту. І це правильний вибір з погляду співвідношення ціна/якість.

Причина №2. Ергономіка та вага

Максимально великий смартфон з діагоналлю екрана 6.8 дюйма, компактним його назвати не можна. Для любителям екранів без загину тут зробили дисплей максимально плоским, загин майже не відчувається. Як результат, в руках апарат сприймається помітно гірше за своїх попередників, він врізається в руку. Не так, як iPhone 14 Pro Max, де про ергономіку геть-чисто забули і зробили гострі грані, але достатньо, щоб це доставляло неприємні відчуття. Додамо вагу та досить слизький корпус – вам доведеться знайти чохол на цей апарат.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина №3. Система з кількох камер – необхідність вчитися

Однією з фішок лінійки Ultra стають камери, які підкуповують своїми можливостями. Багато хто заочно вважає, що чим більше камер, чим вищий їх дозвіл, тим цікавішим буде результат. На жаль, це негаразд. Крім гарного посуду, потрібні ще руки, які вміють готувати.

Матриці з високою роздільною здатністю примхливості в деяких сценах, універсальних рішень не існує. Як результат, вам доведеться привчати себе до того, як працює основний модуль, як знімати макро і таке інше. Якщо у вас не було Ultra, то вам буде новий досвід. І за умовчанням складно розраховувати, що такий досвід виявиться вдалим, доведеться докласти зусиль та навчитися фотографувати на ці камери, зрозуміти, як вони працюють.

Причина №4. Підігрів, підвищена частота процесора

У Samsung вирішили стати на шлях китайських виробників, тобто пустити пилюку в очі, і попросили Qualcomm підвищити тактову частоту Snapdragon 8 Gen.2, що останні і зробили. Але при цьому систему охолодження не змінили, вона залишилася від попередньої моделі, де зі своїм завданням справлялася, хоча запасу міцності в неї не було. Результат? Він очевидний — у важких завданнях апарат починає нагріватися, причому досить помітно, температура перевищує 45 градусів, а іноді стає ще вищою. Тримати апарат у руках неприємно. Добре, що завдань, де пристрій гріється таким чином, не так багато синтетичні тести, кілька іграшок. Але все одно це певна неакуратність у флагмані.

Причина №5. У комплекті немає зарядного пристрою, тільки кабель

Не втомлюся повторювати, що історії про екологію, які нам розповідають, є хитрощами — реальність така, що компанії економлять, не додаючи зарядний пристрій у комплект постачання. Для недорогих смартфонів подібну економію можна пояснити, але для моделей такого рівня ціни вона неприпустима. Китайські виробники кладуть зарядні пристрої в моделі середнього цінового сегмента, і це часто швидкі зарядки потужністю 65 або навіть 100 Вт. Тут нічого немає, і це сумно.

Причина №6. Швидкість заряджання смартфона

Знову настав час апелювати до китайських виробників, у них при ємності батареї 5000 мАг зарядний пристрій дозволяє отримати 100% заряду за півгодини або близько того. І це прекрасно. У Samsung з використанням зарядки на 45 Вт ви отримаєте вдвічі більший час. І знову можу повторити сказане колись: не можна економити на технологіях, настав час наздоганяти інші компанії.

Причина №7. Бренд Samsung та його сприйняття вами

Цей пункт став традиційним, тому що я не розумію мазохізму тих, хто постійно коментує в стилі “ніколи не куплю Samsung, тому що”. Відчуття, що поряд стоїть людина з автоматом і змушує купувати апарат тієї марки, яка вам не подобається. Ринок величезний, є різні бренди та пристрої на будь-який смак. Звідси відсутність необхідності вибирати саме цю марку та повідомляти про це на кожному кроці. Явище стало своєрідним соціальним, з розряду «не можу мовчати, весь світ повинен знати про моє рішення». Якщо у вас є неприйняття марки, не ґвалтуйте себе, постарайтеся не купувати цей апарат, а заразом не навантажувати себе інформацією про його можливості і не спантеличувати себе самим фактом існування бренду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.