Як прискорити домашній Wi-Fі: 3 лайфхаки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мало хто знає, що роботу домашнього Wi-Fі роутеру можна покращити. Багато хто з користувачів обирає просто замінити тариф, проте для початку перевірте цей список лайфхаків, які допомагають пришвидшити Wi-Fі. Наприклад, сигнал може погіршувати через занадто близьке розташування до мікрохвильовки, холодильника чи іншої великогабаритної побутової техніки.

Також не варто розміщувати ноутбуки, смартфони та інші гаджети якомога ближче до роутера. В цьому немає потреби, адже сучасні пристрої здатні забезпечити якісний зв’язок з інтернетом навіть за межами квартири. Експерти радять розміщувати ваш роутер в центрі вашої квартири чи будинку. Обов’язковою умовою є розміщення на підвищенні, аби пристрій був ближче до стелі. Не варто розміщувати роутер біля великих предметів і побутової техніки на зразок телевізора, мікрохвильової печі, ігрової приставки, холодильника тощо.

Більшість роутерів на сьогодні здатні працювати в діапазоні 2,4 ГГц і 5 ГГц. Підключати пристрої на кшталт настільних комп’ютерів, ноутбуків, смартфонів рекомендується до другого діапазону, а всілякі датчики, розумні лампи та інші аксесуари, для яких не потрібна висока швидкість, – до першого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мертва зона Wi-Fi — це ті місця в домі, де сигнал не ловить. Теоретично — він мав би там бути, а на практиці з’єднання з мережею немає. Таких “мертвих точок” у квартирі чи будинку може бути навіть декілька. Виправити ситуацію можна за допомогою другого маршрутизатора або Wi-Fi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.