Як продовжити термін служби смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найшвидше виходить з ладу акумулятор, якщо його часто тримати повністю розрядженим, роз’єми зарядки та навушників, мікрофони та динаміки – через попадання в них пилу та вологи.

Отже, як правильно доглядати смартфон, щоб він довше прослужив.

Проводити регулярне чищення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, у процесі експлуатації смартфона пил накопичується на поверхні та роз’ємах, що призводить до перегріву та виходу з ладу мікросхем. Тому не варто нехтувати цією простою процедурою. Усі отвори (мікрофон, динаміки, роз’єми для зарядки та навушників) слід регулярно прочищати від пилу. Чистити смартфон потрібно дуже обережно. При цьому не можна використовувати тверді предмети типу голок або зубочисток, тому що можна пошкодити апарат.

Берегти від вологи

Вода та вологість – вороги електроніки. Друкована плата, що поєднує всі розміщені на ній елементи і тримає гаджет у робочому стані, виконана з текстоліту, який сам по собі не чутливий до вологи. Однак розміщені на ньому транзистори та конденсатори при контакті з вологою створюють коротке замикання, здатне випалити кілька силових ланцюгів. Також слід зазначити, що волога проникає не лише через контакти, а й у тих місцях, де є проміжки між деталями. Наприклад, у роз’ємах живлення та USB. Тому, якщо впустити електронний пристрій у воду, він перестане працювати. Я рекомендую використовувати для захисту смартфона водонепроникний чохол.

Придбати захисний чохол

У поєднанні із захисною плівкою або склом для екрану чохол добре послужить вашому пристрою. Адже від нього залежить не лише зовнішній вигляд, а й функціональність. Він надійно захистить від подряпин, падінь, забруднень, вологи.

Правильно заряджати

Минули часи, коли батареї потребували послідовності зарядки і розрядки через «ефект пам’яті». Така функція мала тільки нікель-кадмієві батареї, які використовувалися в телефонах більше 20 років тому. А сучасні літієві акумулятори, по-перше, не мають «ефекту пам’яті», а по-друге, вони відрізняються підвищеною потужністю при надзвичайно компактних розмірах і вазі і безпечні в експлуатації.

Найбільш прийнятна “вилка” заряду літієвих акумуляторів становить 40-80%. У такому діапазоні заряд смартфона повинен підтримуватися для більшого терміну служби.

Заряджати смартфон краще лише оригінальним адаптером, який іде в комплекті при покупці та спеціально розроблений для моделі. Параметри зарядних пристроїв та час заряджання вказуються в інструкціях.

Прості та дієві поради, як безпечно заряджати смартфон:

  • Не залишайте пристрій у кишені або під подушкою (при зарядці на ніч). Багато пристроїв, особливо ті, які підтримують швидке заряджання, сильно нагріваються при підключенні до зарядного пристрою. Їм необхідне відведення тепла. З цієї причини не варто активно користуватися телефоном під час зарядки: грати в ігри, дивитися фільми, розмовляти.
  • Одночасно не заряджайте та не користуйтеся смартфоном у ванній кімнаті. Будьте обережні (ніколи не беріть смартфон у ванну – краще використовуйте паперову книгу).
  • Не заряджайте смартфон зарядними пристроями, у яких ви не впевнені. Чи збираєтесь ви на вечірку або в коротку поїздку, візьміть із собою зовнішній акумулятор (Powerbank) або зарядний пристрій. Занадто великий зарядний струм може вивести акумулятор із ладу, тому бажано використовувати «рідні» зарядні пристрої або сертифіковані виробниками.
  • Не рекомендується заряджати гаджет, коли він перегрівся або замерз на вулиці. Зачекайте, доки смартфон охолоне або досягне кімнатної температури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.