Названо декілька порад, як правильно поводитися з ноутбуком

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Від відношення до комп’ютерної техніки багато в чому залежить, як довго вона прослужить вам. Не варто дивуватися, що той самий ноутбук швидко втратить свій елегантний вигляд, а то й зовсім зламається, якщо користуватися ним недбало.

У мене батько жартівливо називає молодих водіїв – “наїзниками”, які вичавлюють зі своєї машини “всі соки”, не обслуговуючи і не доглядаючи її, аж до моменту поломки. Доводять “до істерики” стан автомобіля. Напевно, щось подібне буде справедливо ставитися і до частини користувачів комп’ютерної техніки, в даному випадку – ноутбуків.

Але як правильно користуватись ноутбуком, щоб він прослужив довго і без нарікань?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перегрівання пристрою

Висока температура згубно позначається на електроніці. Тому потрібно стежити, щоб ноутбук не перегрівався. Вентиляційні отвори повинні бути вільними, щоби тепле повітря безперешкодно виходило назовні. Потрібна вільна циркуляція повітря в корпусі ноутбука.

Також не рекомендується користуватися пристроєм, поставивши його на ковдру чи коліна. Якщо здається, що ноутбук сильно гріється під час роботи, можна купити підставку, що охолоджує. Вона допоможе знизити загальну температуру в корпусі пристрою приблизно на 10-20 градусів.

Пил погано впливає на електроніку

Небажано користуватися ноутбуком та зберігати його в запорошених приміщеннях. Якщо пил потрапить у корпус у великих кількостях, це призведе до перегріву. У системі охолодження швидко накопичиться засмічення, яке порушує адекватну роботу системи охолодження. Зберігати та переносити ноутбук краще у спеціальній сумці.

Бережливе ставлення

Кришка матриці ноутбука є його чи не найбільш хисткою частиною. Але багато хто часто піднімає лептоп і переносить його, тримаючи саме за кришку. Так можна пошкодити петлі, які з’єднують кришку та корпус. Ремонт таких пошкоджень найчастіше скрутний. Також при недбалому користуванні може постраждати екран, поєднаний із кришкою.

Акуратного поводження також вимагають роз’єми.

Вони легко деформуються та ламаються при недбалому відношенні. А заміна портів може бути витратною. Гляньте куди і чого ви суєте в ноутбук.

Чиста клавіатура

Користуватися ноутбуком слід лише чистими руками. Через забруднення стираються літери на клавішах, що зробить незручним користування лептопом надалі.

Під клавіатурою знаходиться вся електронна начинка, тому краще уникати прийому їжі та пиття води та інших різних рідин перед ноутбуком. Крихти потрапляють під клавіші клавіатури, а потрапляння води може призвести до повної відмови роботи.

Зарядний пристрій

Коли зарядний пристрій підключено до ноутбука, не забувайте про це. Нерідко власники лептопів намагаються перенести пристрій, забувши про підключений провід зарядки. У результаті ламається штекер або роз’єм, а іноді частини корпусу відлітають. Сам зарядний пристрій сильно гріється під час роботи, тому не накривайте його будь-чим. Додаткове тепло йому точно не потрібне.

Не залишайте флешки, ручки та інші дрібні, але тверді предмети на топкейсі (верхній частині корпусу, де клавіатура)

Забута флешка може стати причиною розбитої матриці ноутбука. Можна вимкнути ноутбук і зачинити кришку матриці, а забута флешка зробить свою справу. Те саме стосується і інших дрібних предметів, наприклад і ваш смартфон.

Забирайте тварин від ноутбука або ноутбук від них

Я думаю не варто розповідати, що може зробити ваш улюблений вихованець з вашим ноутбуком. Особливо, коли залишиться наодинці з ноутбуком.

Загалом ноутбук є крихким пристроєм. Не потрібно з силою давити на кнопки, з зусиллям відкривати та закривати кришку лептопа. Тільки дбайливе ставлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.