Чому месенджер WhatsApp такий популярний

Популярний додаток, розроблений Павлом Дуровим, нещодавно досяг позначки в мільярд скачувань. Йдеться про месенджера Telegram: тепер він входить до топ-10 продуктів, які досягли такого показника, повідомляє видання Bloomberg. Експерти при цьому вважають, що Telegram ніколи не наздожене WhatsApp за популярністю.

Найпопулярніше пояснення популярності WhatsApp – його популярність. Можливо, це звучить дивно, в галузі тавтології, але все так і є.

WhatsApp проти Telegram

Фахівці аналітичного сервісу SensorTower підрахували: програма була завантажена 6 мільярдів разів. Порівняно з цією цифрою Telegram чудово програє зі своїм 1 мільярдом.

Різниця в 6 разів – не єдина відмінність. За даними корпорації Apptopia щодня близько півмільярда людей надсилають повідомлення через WhatsApp. І тут Telegram програє: його щодня використовують лише 36 мільйонів користувачів. Таких показників обидва додатки досягли за 8-річний термін роботи. Експерти переконані, що Telegram ніколи не зуміє наздогнати WhatsApp, адже за стільки років конкуренції розрив так і залишився величезним.

Секрет успіху WhatsApp

На думку Bloomberg, гідні показники WhatsApp є закономірним результатом. Останнім часом у зв’язку з подіями світової ваги виникла величезна соціальна інфраструктура. Люди у пошуках зручних методів комунікації пробували різні месенджери, і більшість обрала WhatsApp.

Виходить, популярність програми зациклена на: «Чим більше користувачів завантажують месенджер, тим більше людей встановлять його на свої пристрої».

Скандальні нововведення

Початок 2021 став небезпечним явищем для WhatsApp. Після оголошення нових правил конфіденційності користувачі були обурені.

Вибухнув справжній скандал. Розробники схожих додатків не посоромилися використовувати можливість: Ілон Маск запрошував своїх передплатників (42 мільйони осіб) переходити в Signal, а Павло Дуров обіцяв більш надійний захист даних у своєму Telegram. Частина користувачів дійсно видалила WhatsApp, завантаживши інші месенджери як заміну.

Але, так чи інакше, WhatsApp на сьогоднішній день залишається найпопулярнішим і найпростішим в управлінні месенджером.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я