Топ-3 помилки, які кожен робить під час заряджання смартфона

Напевно, багато власників смартфонів стикалися з проблемою швидкого зносу акумулятора. В результаті доводиться замінювати батарею, а це нерідко обходиться “в копієчку”.

Щоб уникнути непотрібних витрат і продовжити «життя» акумулятора, розповімо про найбільш типові помилки, які відбуваються під час заряджання смартфонів.

Як кажуть, попереджений – озброєний. Не допускаючи цих помилок, ви уникнете ряду непотрібних проблем.

Помилка №1

Деякі вважають, що гаджети можна заряджати за будь-яких температурних умов, будь то спека або лютий мороз. Аж ніяк! У жодному разі за таких екстремальних температур не можна ставити на зарядку мобільник.

Інакше батарея вашого пристрою зазнає величезного навантаження, а це загрожує не просто швидким зносом, а й часом виведенням з ладу батареї. А при спеці ще (були випадки) може статися спалах.

Помилка №2

Чимало користувачів спеціально дають розряджатися гаджету до повного нуля. І дуже неправильно роблять. Експерти радять ставити на зарядку пристрій, коли індикатор інформує про 20-10% заряду, що залишився.

До речі, у деяких моделях автоматично повідомляється, коли смартфон розряджено до такого рівня. А щодо максимального рівня заряду – фахівці рекомендують не чекати 100 %, а можна ставити на зарядку при 80 %.

Помилка №3

Деякі люди використовують смартфон навіть тоді, коли він перебуває на зарядці. А це зовсім не рекомендується.

Не треба в момент зарядки переглядати відео, грати в мобільні ігри, експлуатувати інші важкі програми, в тому числі соцмережі. Це може призвести до надмірного навантаження і перегріву батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.