Чи потрібно періодично перевіряти комп’ютер антивірусом, якщо сучасна Windows 10/11 так надійно захищена

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Якщо ви завантажуєте та встановлюєте багато різних програм та ігор, активно користуєтеся торентами, то періодично краще перевіряти свій комп’ютер на віруси. Бажано це робити за допомогою платного антивірусу. Але як бути, якщо не хочеться платити?
1. Практично всі антивіруси надають демо доступ на якийсь проміжок часу, наприклад, на місяць. Ви можете цілий місяць користуватись практично всім функціоналом захисної програми абсолютно безкоштовно.
Тільки другий раз система не дасть встановити пробну версію. У цьому випадку можна скористатися різними антивірусами, спочатку одним, а потім іншим.
2. Багато провайдерів пропонують платну передплату на антивірус. Найчастіше на один рік. Це дорого та незручно, але можна скористатися послугами інтернет-провайдера. Можливо, ваш оператор пропонує місячну передплату на антивірус. Така опція має більшість постачальників послуг — потрібно дивитися інформацію в особистому кабінеті. Це буде набагато дешевше.
Не варто користуватися зламаним чи безкоштовним антивірусом. Толку від такого, як правило, ніякого, а ризик отримати шкоду набагато більше. Хоча є ще одне відмінне рішення – це утиліти Dr.Web CureIt! та Avast. Вони не вимагають встановлення та можуть просканувати ваш комп’ютер паралельно з іншим антивірусом, але є важлива умова – перевіряти ПК потрібно у безпечному режимі, інакше повного лікування не гарантується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.