Що буде, якщо хтось дізнається про пін-код від вашої банківської картки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Багато людей при купівлі або знятті коштів у банкоматі надійно закривають клавіатуру введення пін-коду, щоб ніхто не зміг запам’ятати комбінацію цифр. Але що буде, якщо хтось дізнається заповітні цифри?
Без фізичного доступу до вашої банківської картки нічого не станеться – код працює тільки за наявності самої пластикової картки. У будь-яких інших місцях, зокрема в інтернет-банку, код не вводиться. Побоюватися компрометації пін-коду можна у тому випадку, якщо є шанс втратити банківську картку прямо біля терміналу оплати або банкомату. Але варто розуміти, що сплатити з сучасної карти до 500 гривень можна і не вводячи пін-код, а просто приклавши картку до терміналу.
Побоюватися слід тих цифр, які вказані на звороті, а саме CVC/CVV коду. У випадку, якщо зловмиснику стане відомий ваш номер картки, термін придатності та кілька цифр зі зворотного боку пластику, можна з неї списати практично будь-яку суму грошей. Багато хто затирає ці цифри, щоб їх не було видно. Не варто сподіватися, що SMS-код або пуш-повідомлення захистить – зустрічаються платіжні шлюзи, які не надсилають повідомлення, а списують кошти одразу після введення даних банківської картки.
Уникнути втрати грошей просто — заводимо рахунок у своєму банку та зберігаємо гроші на ньому. У разі потреби перекидаємо потрібну суму на пластик і витрачаємо. Таким чином, ризик втратити гроші знижується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.