Кого беруть на роботу в Apple: 4 головні якості для співробітника

Генеральний директор Apple Тім Кук поділився чотирма особливими якостями, які шукає технологічний гігант у своїх майбутніх співробітниках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тім Кук розповів, що працюючи на посаді глави Apple, він зауважив, що успіх компанії залежить від її культури та від того, кого саме вона бере на роботу. Про це він розповів студентам у Неаполітанському університеті імені Федеріко II в Італії, де йому було присуджено ступінь у галузі інновацій та міжнародного менеджменту. Топ-менеджер поділився ключовими якостями, які Apple в першу чергу шукає у кандидатах: здатність до співпраці з колегами, креативність, допитливість та багатий досвід у своїй сфері діяльності.

Здатність до співпраці

Насамперед Apple шукає кандидатів, здатних співпрацювати з колегами. “Ми вважаємо, що кожен талановитий співробітник дійсно важливий для компанії, але дві сильні людини, які працюють разом, можуть робити приголомшливу роботу, а невеликі команди можуть робити взагалі неймовірні речі”, – сказав Тім Кук.

Генеральний директор Apple зазначив, що різні точки зору допомагають ідеям розвиватися і саме спільна робота співробітників із різним досвідом сприяла успішній розробці нових технологічних продуктів та послуг для користувачів. “Тому ми шукаємо в кандидатах здатність співпрацювати з людьми”, – додав він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Креативність

Ще одна ключова навичка, яку Apple вважає за краще бачити в кандидатах, — креативність. “Ми шукаємо людей, які думають по-іншому, які можуть дивитися на проблему і не зациклюватися на догмах, на тому, як ця проблема завжди розглядалася раніше”, – сказав топ-менеджер. І тому компанія шукає когось, хто буде здатний обійти проблему, подивитися на неї з різних боків та використати свої творчі здібності, щоб знайти нові ефективні рішення.

Цікавість та допитливість

Під час свого виступу Кук сказав, що Apple цінує допитливість як межу і шукає кандидатів, які мають потяг до нових знань. «Цікавість — це коли тобі щось цікаво, і ти ставиш багато запитань, незалежно від того, чи ти їх вважаєш розумними чи дурними», — сказав генеральний директор Apple, додавши, що компанія шукає людей із вродженою цікавістю.

«Дивно, що коли хтось починає ставити питання, як це зробив би дитина, це змушує людину по-справжньому глибоко обмірковувати відповіді. І тому ми шукаємо в людях цю вроджену цікавість», – повідомив Кук.

Глибока експертиза

Кук згадав, що технологічна компанія також віддає перевагу кандидатам, які володіють широким набором навичок у своїй сфері діяльності. «Якщо ми робимо щось у галузі промислового дизайну, нам потрібен хтось, хто розуміється на промисловому дизайні і має набір навичок у цій галузі або з часів навчання в коледжі, або займався цим протягом усієї своєї кар’єри», — сказав Тім Кук.

Найбільше Кук пишається культурою компанії Apple, в якій багато співробітників по-справжньому хочуть змінити світ і збагатити життя людей, хочуть залишити світ краще, ніж він був у той момент, коли вони прийшли до нього. “Ці цілі стимулюють людей робити свою роботу найкраще, і я бачив, як це траплялося знову і знову, і результати були просто неймовірними”, – сказав він.

Apple – один із найбільших роботодавців у США. Станом на кінець вересня 2022 року у компанії було приблизно 164 тис. співробітників , зайнятих повний робочий день. Близько 12 тис. з них працюють у штаб-квартирі компанії Apple Park, яка розташована в каліфорнійській Кремнієвій долині, у місті Купертіно.

Тім Кук є генеральним директором Apple і входить до її ради директорів. Він став першим керівником Apple, за якого капіталізація компанії перевищила $3 трлн. Перш ніж стати генеральним директором у 2011 році, він був головним операційним директором Apple і відповідав за всі продажі та операції компанії по всьому світу, включаючи наскрізне управління ланцюжком поставок, діяльність з продажу, а також обслуговування та підтримку на всіх ринках. До приходу в Apple Кук працював у Compaq, Intelligent Electronics та IBM.

Сам Кук буквально «живе» в офісі Apple: він приходить раніше за інших, а йде останнім. В інтерв’ю CBS Mornings він сказав : «Я дивлюся на цю компанію, і для мене тут бути привілей всього життя. Я працюю з людьми, з якими мені справді подобається працювати, проводжу з ними час, і тому в моєму житті багато радості завдяки Apple. І мені важко уявити життя без Apple».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.