Чи небезпечно, якщо зарядка мобільного телефону сильно нагрівається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен користувач смартфона помічав, що під час заряджання пристрій нагрівається. Усі знають, що це норма. Однак виникає питання: «Чи може телефон перегрітися, спалахнути, вибухнути?» Давайте розумітися.

Норма чи небезпека

Отже, якщо під час заряджання пристрій нагрівається, це нормально. При зарядці від USB деяке підвищення температури на самому блоці або пристрої вважається прийнятним. Це звичайна фізика, адже при перетворенні струму зі змінного на постійний блок може нагрітися.

Наступне питання про те, чи можна користуватися пристроєм, поки він на зарядці. Ось цього робити не варто. Хоча якщо щось термінове, то нічого критичного не станеться. Від цього трохи псується батарея, вона трохи повільніше заряджається, але ненадовго можна зайти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ж робити, якщо пристрій заряджається сильніше, ніж зазвичай? Це привід запідозрити щось недобре. Ваші дії залежать від того, що, крім перегріву пристрою, вас насторожує.

1. Гріється не лише смартфон, а й блок зарядного пристрою. В цьому випадку варто перевірити і те, й інше. Ваш смартфон та інша зарядка та інший смартфон з вашим аксесуаром. Якщо проблема в зарядці – замініть її, а якщо в смартфоні, який навіть з іншою справною зарядкою продовжує грітися, варто звернутися в сервіс. Ймовірно, проблеми із батареєю. Подальше використання та заряджання пристрою може бути небезпечним.

2. Проблеми з блоком та розеткою. Сліди горіння або плавлення на пластикових частинах пристрою, які вставляються в розетку, говорять про те, що щось несправне з двох: блок або розетка. Увімкніть іншу розетку або змініть блок. Смартфон продовжує грітись? Шукайте іншу проблему.

Під час підключення телефону до заряджання немає сторонніх звуків із пристрою або блоку? Якщо є дзижчання, гул і т.п., то це ознака несправності. Відключіть смартфон від мережі та вийміть зарядний пристрій. Із ними явно щось не так.

Якщо ж ви з’ясували, що проблема не в телефоні, а в розетці або блоці, то використання несправного аксесуара або включення до несправної розетки може призвести до короткого замикання, займання та інших сумних наслідків.

3. Блок у порядку (ви перевірили), розетка в порядку (інші прилади працюють нормально), при цьому пристрій продовжує грітися під час заряджання. Проблема може бути в несправності самого акумулятора. Тут допоможуть лише фахівці сервісного центру, які розберуть пристрій, знайдуть проблему та усунуть її. Якщо ви продовжите користуватися несправним смартфоном, то батарея може здутися, вибухнути і т.п.

Що можна зробити

Є деякі рішення, які можуть допомогти виправити ситуацію, якщо не йдеться про явну несправність пристрою, аксесуара або роз’єму електричної мережі.

1. Вимкніть режим швидкого заряджання. Так, смартфон заряджатиметься повільніше, зате це може вирішити проблему з перегрівом.

2. Пряме сонячне проміння або висока температура в приміщенні, де ви заряджаєте телефон, також може призвести до перегріву. Прочитайте інструкцію до пристрою, де сказано, за якої температури експлуатація буде безпечною і не призведе до такої проблеми, як перегрів.

3. Навіть якщо немає очевидної несправності зарядного пристрою, варто пам’ятати, що тільки оригінальні аксесуари гарантують безпечне використання. Так що, якщо у вашому випадку заряджається від іншого смартфона, поміняйте її на «рідну».

Якщо не хочете гадати, що підвищує температуру у вашому смартфоні під час заряджання, то ви завжди можете звернутися до сервісного центру. Там все з’ясують та виправлять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.