Як врятувати телефон, що впав у воду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-яка електроніка при контакті з водою може вийти з ладу. Волога викликає замикання електричних ланцюгів, через що перегоряють критично важливі компоненти електронних плат.

Сучасні телефони часто мають вологозахищений корпус, але на абсолютну водонепроникність не варто розраховувати. Подібним можуть похвалитися лише деякі моделі смартфонів і то з різними “але” та “якщо”.

Тому кожен власник смартфону ризикує зіткнутися з неприємною ситуацією, коли гаджет промок під зливою, впав у ванну або отримав інші контакти з водою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мене ситуація була, давно правда, дружина за столом склянку води пролила, а телефон поряд виявився. Після цього смартфон врятувати не вдалося, але там і не було жодного захисту тощо. Та й які заходи треба було здійснити одразу – теж особливо тоді ніхто не знав. Відразу заходилися вмикати. Підсумок здобули закономірний.

Щоб не втратити телефон, після контакту з водою, слід уникати поширених помилок:

  • Не вмикайте гаджет, який побував у воді, щоб уникнути короткого замикання;
  • не ставте телефон на заряджання, якщо він не вмикається;
  • не сушіть гаджет феном, інакше під впливом потоків повітря краплі вологи проникнуть у найдальші куточки;
  • не намагайтеся сушити його в мікрохвильовій печі, оскільки це призведе до займання.

Як врятувати смартфон, який побував у воді

Якнайшвидше потрібно дістати гаджет з води. Чим менше триває контакт із водою, тим вищі шанси зберегти працездатність мобільного телефону. Потрібно негайно вимкнути його та зняти чохол. Якщо задня кришка знімна, її потрібно зняти та витягти акумулятор. Із сучасними смартфонами такий номер не вийде. Доведеться так сушити.

Обов’язково потрібно вийняти SIM-картки та картки пам’яті. Їх також потрібно протерти сухою серветкою, а контакти бажано протерти спиртом.

Максимально розібраний гаджет слід покласти на тканину, що добре вбирає вологу, в теплому сухому приміщенні. Лише за кілька днів можна спробувати включити мобільний телефон.

Ідеальним варіантом вважається негайне звернення до сервісного центру , де смартфон розберуть, просушать, приберуть оксиди та залишки води.

Швидше за все, незабаром до сервісного центру доведеться звернутися навіть у випадку, коли смартфон запрацював після просушування в домашніх умовах. Через контакт з вологою на друкованій платі з’являються окисли та сліди корозії. Пристрій починає мимоволі перезавантажуватись, гальмувати, на екрані з’являються смуги та плями, пропадає звук.

Чим швидше такий телефон опиниться в сервісному центрі, тим вищі шанси врятувати його. Але смартфони, що викупалися у воді, вже не підлягають гарантійному сервісу. Тому ремонт може коштувати пристойну суму або після проведеного ремонту ви не отримаєте жодних гарантій у майстерні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.