Що цінніше у смартфоні: продуктивність чи автономність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незабаром на нас чекають значні для промисловості запуски флагманів, які повинні підкорити нові планки продуктивності. Багато хто із завмиранням чекають Galaxy S23 від Samsung. Інші воліють дочекатися топа від OnePlus. Але від них ми чекаємо нових рекордів у бенчмарках і користувальницьких сценаріях.

Проте сьогодні за продуктивність доводиться платити не тільки рублем, а й зарядом акумулятора. Чим потужніший пристрій, тим швидше воно споживає заряд, змушуючи оглядатися у пошуках розетки.

Androidauthority провели опитування, що сучасні користувачі більше цінують в пристроях, чи готові жертвувати автономністю для продуктивності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За кілька днів у поросі взяли участь понад 1700 респондентів, з яких понад 80% повідомили, що сьогодні більше буду раді тривалому часу автономної роботи, ніж підвищеній продуктивності.

За голосуванням також зібрали коментарі, де читачі пояснювали свою логіку, повідомивши, що продуктивність сучасних гаджетів, навіть середньобюджетних, цілком вистачає для того, щоб забезпечити плавну роботу системи та всіх необхідних додатків. Багато хто навіть може тягнути без помітних проблем складні ігри. Але не кожен пристрій може прожити день без підключення до повербанку або розетки.

Інші вважають, що краще мати запас продуктивності, оскільки швидкості ніколи не буває багато. А в деяких випадках, коли потрібно заощаджувати заряд батареї, система дає нам інструменти, опції та обмеження тієї самої продуктивності, щоб зберегти заряд. Крім того, при необхідності смартфон сьогодні можна підзарядити, поповнивши заряд, а підзарядити продуктивність не вийде, вона обмежена можливостями «заліза».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.