Заряду смартфона не вистачає навіть на 1 день – чому і що можна зробити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Час роботи смартфона залежить від того, наскільки активно той використовується. Але якщо пристрій при середньому або низькому навантаженні розряджається занадто швидко, шукати причину можна в іншому.

Зменшити час очікування екрану та яскравість

Так як працюючий екран споживає найбільше заряду батареї, з нього варто почати. У налаштуваннях смартфона необхідно знайти розділ «Екран», а в ньому – «Автовимкнення екрана». Рекомендується встановити тривалість цього параметра на 15-30 секунд.

Закривати програми

Нерідко користувачі не закривають програми, які не потрібні, а просто згортають їх. В результаті програми продовжують працювати доти, доки на це вистачає оперативної пам’яті. Чим потужніший телефон, тим більше програм може працювати одночасно, а значить і заряд батареї витрачається швидше. Щоб уникнути цього, можна відразу закривати програми, які більше не використовуються, або час від часу заходити в меню запущених програм і натискати на дію «Закрити все».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заборонити роботу у фоні

Навіть закриті через меню програми можуть продовжувати функціонувати, якщо власник смартфона видав їм дозвіл на роботу на фоні. Активною фоновою роботою часто грішать різні програми-оптимізатори для чищення телефону, збереження пам’яті та заряду. Непоодинокі випадки, коли користувач завантажує їх з метою заощадити батарею, але в результаті тільки підвищує її витрату через фонову роботу оптимізаторів.

Заборонити фонову роботу програм можна в налаштуваннях смартфона. Для цього потрібно:

  1. Знайти розділ зі списком усіх програм.
  2. Вибрати будь-яку програму та натиснути на пункт «Використання батареї».
  3. Прибрати повзунок біля пункту «Дозволити роботу у фоновому режимі».
  4. Повторіть ті ж пункти з усіма додатками.

Дозвіл на фонову роботу запитується при першому запуску програми, тому при завантаженні нових програм простіше відразу вирішувати, видавати його чи ні.

Вимкнути непотрібні повідомлення

Якщо панель сповіщень завжди забита різними оповіщеннями, рекомендується вимкнути деякі з них. Йдеться про різні рекламні повідомлення, події в додатках, наприклад, акції, нові функції або обмежені за часом пропозиції. Ви можете вимкнути їх у налаштуваннях конкретних програм або в налаштуваннях смартфона в розділі «Сповіщення».

Зменшити частоту оновлення екрану

Більш просунуті моделі смартфонів можуть пропонувати цікаві функції, які швидше витрачають заряд батареї. До них відноситься і частота оновлення екрана, що підвищує плавність прокручування. Якщо зменшувати її зовсім не хочеться, можна встановити «Автовибір» — частота екрану змінюватиметься автоматично залежно від того, яка програма працює. Установки частоти оновлення найчастіше знаходяться у розділі «Екран» загальних налаштувань телефону.

Перевірити телефон на наявність шкідливих програм

Не завжди можна подивитися, які програми на телефоні працюють у фоні. Шкідливі програми можуть встановлюватися на пристрій без відома власника, а потім потай продовжують працювати і витрачають заряд батареї. Знайти та видалити їх можна за допомогою антивірусних програм. Альтернативний спосіб видалення будь-яких вірусів з телефону – скидання апарата до заводських налаштувань (але всі дані будуть видалені).

Вимкнути віджети та живі шпалери

Велика кількість віджетів та анімовані шпалери швидко витрачає заряд батареї, особливо якщо шпалери погано оптимізовані. Рекомендується відключити і те, й інше, щоб перевірити, чи смартфон працювати довше без підзарядки.

Замінити акумулятор

Якщо інші способи не допомогли, і телефону ще не вистачає навіть на день роботи, проблема найчастіше в акумуляторі. Батарея, що пропрацювала понад 2-3 роки, втрачає свою ємність і починає швидше сідати. Виправити це може лише заміна акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.