Що не можна класти поруч із роутером

Коли ми переїхали в іншу квартиру, підключення Інтернету стало для нас справжньою пригодою. І навіть після того, як все нарешті запрацювало, сигнал був настільки слабким, що Wi-Fi на смартфоні постійно то вмикався, то вимикався. Я почала досліджувати це питання і дізналася, що насправді проблема у предметах, що знаходяться поряд із роутером.

Виявляється, як сам роутер може постраждати, так і інші речі, які знаходяться поруч із ним, можуть бути пошкоджені та розмагнічені. Після того як я про це дізналася, місце розташування роутера довелося змінити. І, уявляєте, сигнал став набагато кращим і стабільнішим.

Вразливість роутера

Існують предмети, які можуть зашкодити пристрою. Ось 4 основні правила, яких важливо дотримуватись, щоб сигнал був сильним, а Інтернет стабільним:

  • Ставте девайс якнайдалі від мікрохвильової печі, під час роботи вона може заглушувати сигнал роздачі Інтернету.
  • Роутер можна назвати по-справжньому ніжним пристроєм, а все тому, що він сильно реагує на різкі звуки і вібрацію, яка з’являється під час роботи побутових приладів з мотором. Наприклад, це може бути пилосос, блендер, соковитискач, м’ясорубка тощо. Щоб девайс відчував себе спокійно, використовуйте ці прилади на відстані одного метра і більше.
  • Перевірте, чи поблизу є предмети з металу. Цей матеріал здатний розсіювати електромагнітне поле приладу, через що той із меншою силою роздає Інтернет.
  • З цієї ж причини нішу в стіні з цеглини або бетону навряд чи можна назвати найкращим місцем для встановлення роутера. Таким чином, ви створюєте штучну перешкоду сигналу. Смартфони, ноутбуки та інші гаджети, які залежать від Wi-Fi, отримуватимуть меншу швидкість Інтернету.

Вразливість інших предметів

Є речі, які забороняється класти на роутер чи поруч із ним. А все тому, що вони можуть зіпсуватись. Яким чином? Зараз розповім вам.

  • Банківські або знижкові картки з магнітною стрічкою можуть перетворитися на звичайний шматок пластику. Роутер їх розмагнітить. Після чого банкомати та термінали на касах магазинів навряд чи зможуть їх зчитувати.
  • Те саме стосується і магнітного ключа від домофону. Він буде так само розмагнічений, як і карта банку.
  • Зауважила, що іноді роутер ставлять на столик поряд із взуттям у передпокої. Коли члени сім’ї заходять, кладуть біля нього ключі від машини з брелоком сигналізації. Краще від такої звички відмовитися, інакше з ним станеться те саме, що і з картами та магнітними ключами.
  • Це ж стосується і гарнітури, яка працює через Bluetooth.
  • Помічено, що смартфони, планшети та інші електронні пристрої, які лежать поруч із роутером або на ньому, набагато швидше розряджаються. Крім того, їм завдаються серйозні збитки.

Що стосується того, де саме поставити роутер у квартирі, то краще відразу виключити кухню, адже там стрибки температури та вологості – звична справа. А також спальню, тому що в ній пристрій може зашкодити здоров’ю власника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.