Чому в Україні немає виробництва смартфонів та техніки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
1. Високі ризики. Без перевіреної бази та великого досвіду у цій сфері компанії не наважуються займатися чимось принципово новим.
2. Високі вкладення. Сфера виробництва техніки має високий порог входження. Компанії повинні мати великий капітал, який легко втратити через великі ризики. Новачки та дрібні організації не можуть працювати в цій галузі через необхідність величезних вкладень.
3. Відсутність державної підтримки. Організації не отримують будь-якої підтримки, програм стимулювання чи хоча б державних замовлень на виробництво техніки.
4. Відсутність досягнень у виробництві. Довгі роки відсутності будь-яких досягнень у виробництві техніки призвели до того, що Україна почала значно відставати від багатьох держав у цій сфері. Наздогнати їх і створити продукт, який матиме попит на світовому ринку і приноситиме прибуток, практично неможливо.
5. Зниження якості технічної освіти. Якість технічної освіти останніми роками стрімко знижувалася. Внаслідок цього багато випускників технічних спеціальностей зазнають труднощів з пошуком роботи, а нове покоління не поспішає вступати до технічних ВНЗ, оскільки вважає, що перспектив у цій низці професій відсутні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.