Що буде, якщо залишити зарядку в розетці без телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз вже складно знайти людину, яка не користується мобільним телефоном. А однією з особливостей мобільних телефонів є необхідність їх заряджати іноді. І багато хто замислюється, а чи потрібно виймати зарядний пристрій з розетки, тоді як смартфон не заряджається.

Є багато суперечливих думок щодо цього. І сьогодні, я пропоную розібратися з міфами, які витають навколо спірного питання: «Що буде, якщо залишити зарядний пристрій, що надовго включений в розетку, без телефону?». Отже,

Міф 1 – Невинута зарядка може стати джерелом пожежі

Це може статися тільки через несправну розетку. Або через раптовий сильний стрибок напруги при несправній проводці. Якщо це так, то взагалі краще в розетку нічого зайвого не пхати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча зараз майже в кожній квартирі чи будинку стоять захисні автомати (головне, щоб вони були виготовлені з якісних матеріалів відомих виробників).

До того ж зараз навіть розетки продаються з вже вбудованими USB портами. І жодних проблем із пожежною безпекою вони не доставляють.

Міф 2 – Термін служби зарядного пристрою значно зменшиться

Чомусь є люди, які вважають, що якщо зарядний пристрій для смартфона постійно включено в розетку, то скорочується термін його служби. Частка правди в цьому є. Адже термін служби середньостатистичної зарядки становить приблизно 6 років.

Але, мені здається, що Ваш телефон вийде з ладу або моди набагато раніше. Отже, цей аргумент звучить якось непереконливо.

Міф 3 – Підвищена витрата електроенергії.

Звичайно, навіть підключений без телефону зарядний пристрій все одно споживає електроенергію. Але споживання це дуже мало. І навіть якщо зарядку буде включено в розетку протягом місяця, то «накрутить» вона справжні копійки.

Навіть якщо у Вас у розетки буде безперервно включено кілька зарядок без телефонів, то наприкінці місяця Ви навряд чи помітите різницю у спожитій електроенергії.

І все ж таки залишати зарядний пристрій у розетці без телефону небажано. Особливо, якщо в будинку є маленькі діти та тварини.

Ще, проходячи повз, Ви можете випадково зачепити його, що вивести з ладу розетку або зарядний пристрій.

Тому краще знайти зарядку своє місце і завжди її прибирати туди після використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.