Топ-5 програм-лаунчерів для Android, які зменшать витрату батареї смартфона

Чим частіше і активніше ви користуєтесь смартфоном, тим швидше він розряджається. Існують прості інструменти, які часто застосовують для економії заряду. Наприклад, знижують яскравість екрану, псують зір тощо. Є програми, які спеціально створені для того, щоб знизити витрати акумулятора.

Розкажемо про лаунчери, завдання яких – економити заряд батареї.

Що таке лаунчер? По суті, це програмна оболонка, яка робить використання смартфона зручнішим, а в даному випадку ще й береже батарею.

1. NovaLauncher

Це оболонка, яка повністю перетворить ваш робочий екран. Є платна версія, але можна почати і з безкоштовною. Що отримаєте? Менше реклами, всі вкладки та ярлики додатків будуть «по поличках», оформлення значків та вибір теми. Головне – економія заряду. Функціонал великий, навігація інтуїтивно зрозуміла, так що встановлюйте та користуйтеся.

2. Power+Launcher-економія батареї

Як і в попередньому випадку, ви отримаєте нове відображення значків, практично забудете про настирливу рекламу і, звичайно ж, заощадите заряд батареї. Ще одна перевага лаунчера в тому, що він відстежує енергоємні програми, що працюють у фоновому режимі та закриває їх. Виставляєте налаштування за часом і непотрібні програми автоматично зупиняться. Таким чином не просто зберігається заряд, а й підвищується продуктивність смартфона.

3. MicrosoftLauncher

Перевага даного лаунчера в тому, що синхронізується з комп’ютерними програмами від Microsoft. Тобто на смартфоні працюватимуть стандартні офісні програми. Це зручно. Звичайно ж, з лаунчером буде естетичний зовнішній вигляд, як у Windows, зручні віджети, які можна налаштовувати на власний розсуд та комфорт. Звичайно ж, з ним батарея сідатиме помітно повільніше.

4. PixelLauncher

Якщо раніше у вас не було лаунчера, то готуйтеся до того, що меню потрібно буде звикнути. Проте, воно того варте. Незабаром ви зрозумієте, що все просто, зручно і здійснити пошук стало набагато швидше. Звичайно ж, лаунчер заощаджує заряд акумулятора за рахунок відсутності зайвих маніпуляцій. Більш того, вбудований GoogleAssistant відкриває нові можливості та простоту використання.

5. LeanLauncher

Дизайн, відгук на дотик, зручність – все на висоті. Додаткових функцій як платних, так і в безкоштовному режимі достатньо для комфортного використання смартфона. Ви можете змінювати форму та вигляд іконок, регулювати сітку екрана, змінювати шрифти. Однак головні та найважливіші функції лаунчера – це економія заряду та підвищення продуктивності. З обома він справляється гідно.

Завантажуйте, спробуйте та вибирайте той, з яким вам буде зручніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.