Розповідаємо, який обсяг пам’яті оптимальний для смартфона та чи потрібно купувати флешки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі пам’ятають SD-карти для збільшення обсягу вільного місця на телефоні? Раніше вони були майже в кожного в смартфоні, без них тяжко було обійтись. Зараз ситуація змінилась і вбудованої пам’яті в телефоні вистачає на декілька років активного користування та збереження файлів. Незважаючи на це, є люди, які не будуть купувати моделі в яких не виділили місце на карту пам’яті. Чи є в цьому якийсь сенс і скільки вільного місця потрібно мати для комфортного користування? Розповідаємо нижче.

Для початку давайте поговоримо скільки пам’яті треба мати на телефоні. Раніше хорошим показником були 32 та 64 Гб. З цією кількістю можна було користуватись декілька років і не знати, що таке сповіщення “Недостатньо місця”. Враховуючи те, що усі додатки оновлюються разом із операційною системою, то й місця вільного стають вимагати більше. Подумайте, кожна нова функція забирає по трошки пам’яті. Саме тому зараз потрібно купувати смартфони із мінімум 128 Гб, а якщо ви не плануєте змінювати модель протягом років, то дивіться на 256 Гб. Раніше це здавалось неможливим, але зараз смартфони-флагмати дуже часто мають 1 Тб вільного місця. Це величезна кількість. А от середній сегмент має 512 Гб і це не рідкість. При цьому, якщо виробник вирішив наділити смартфон такою кількістю пам’яті, то звісно місце під флешку не передбачене.

Давайте ж тепер поговоримо чи актуальною взагалі є флешка для смартфона? Загалом ні. Було опитано багато людей та й по статистиці можна зрозуміти, що раніше люди купувати флешки масово, а зараз це роблять одиниці. Сама по собі карта Micro SD працює повільно, швидкість зчитування та запису низька. При цьому всього на неї не можна в більшості випадків завантажити додатки чи ігри. А вони то найбільше і займають місця. На флешку можна записати фото/відео, документи, але ж так само це все можна зберігати на хмарному сховищі, що набагато зручніше. Звісно, завжди залишаться люди, які будуть потребувати такого типу пам’яті, але з часом їх ставатиме все менше і менше, а виробники будуть все менше випускати моделей із можливістю вставити Micro SD.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.