Чому в інтернеті бувають заклики видалити WhatsApp

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Будь-якому блогеру важливі охоплення та перегляди. Чим їх більше, тим краще до ресурсу належить рекомендаційна система та пошуковик. Заголовок «Чому потрібно видалити WhatsApp» дуже чіпляючий, і безліч користувачів переходять за таким посиланням, тому що цей месенджер має більшість. Ну а далі вже можна нести абсолютно будь-яку нісенітницю — головне, щоб прочитали. Але чи є частка правди тих блогерів, які люблять використовувати клікбетні заголовки? Ставимо лайк і починаємо розбиратися.

Реклама

Павло Дуров зробив свій внесок

Засновник Telegram минулого року висловився про те, що WhatsApp є шпигунською програмою для хакерів. Мовляв, лише одну вразливість виправлять як на її місці зловмисники знаходять нову. Частка правди тут, звичайно, є, але й не варто забувати, що Дурову як засновнику Telegram такі заяви будуть вигідні — більше людей спробують його месенджер. А в ньому нещодавно з’явилася платна передплата.

До речі, світ сприйняв слова Дурова скептично — повального вилучення месенджера не було.

У WhatsApp слабкий функціонал

Порівняно з іншими месенджерами, з тим самим Telegram — так. Але, у свою чергу, WhatsApp більш лаконічний, і створений виключно для листування.

Різні підписки на інформаційні канали перетворюють месенджер на соціальну мережу, що може відволікати від головної мети програми спілкування з іншими людьми. Навряд чи колись буде сильний відтік користувачів із зеленого месенджера – спілкуванню в ньому нічого не заважає.

WhatsApp збирає дані

А які – невідомо. І це правда. Збирати месенджер може будь-які дані і зберігати їх на зарубіжних серверах. Але, до речі, займатися збиранням інформації може будь-який месенджер чи будь-яка інша програма. А чи можуть бути використані якось ці дані? Навряд чи. Це не привід видаляти месенджер, якщо вас все влаштовує.

Якщо немає бажання користуватись закордонним софтом, то завжди є альтернативи – ICQ, ВК месенджер, MyTeam.

Тож чи варто видаляти месенджер?

Поки що він працює легально в нашій країні — можна користуватися. Якщо працювати не буде, відбудеться природний процес — відтік користувачів, і всі перейдуть вже на альтернативні програми. Поки що на сьогоднішній день все більше користувачів саме у зеленого месенджера, ніж у синього.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ