Як вибрати надійну автомобільну зарядку для телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен водій у машині має зарядний пристрій для телефону, який підключається через прикурювач. Ситуації бувають усілякі, і рано чи пізно смартфон доводиться заряджати цим аксесуаром. Як же бути із застереженнями про те, що батарея смартфона псується, якщо заряджати неоригінальною зарядкою?

Що автомобільна зарядка, що стандартна, яка включається до розетки, вона повинна відповідати основним вимогам:

  • здійснювати повноцінний цикл заряджання;
  • бути достатньо надійною, щоб прослужити обіцяний виробником термін;
  • мати достатню кількість роз’ємів та відповідних шнурів для заряджання смартфонів різних моделей.

У випадках, коли смартфон бюджетний, користувач не витрачатиме велику суму на придбання оригінального аксесуара. Якщо ж телефон дорогий, то ремонт із заміною батареї від неякісної зарядки коштуватиме чималих грошей. Тож для гарного смартфона варто придбати фірмовий автомобільний зарядний пристрій. Тільки воно забезпечить необхідні умови:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • повноцінна зарядка, що здійснюється швидко та без перегріву пристрою;
  • захист акумулятора у пристрої.

Варто сказати, що деякі недорогі АЗП цілком відповідають усім вимогам і можуть застосовуватись для простих бюджетних смартфонів. Якщо дешева зарядка, то є ризик, що його якість не відповідає вимогам. Вони перегрівають телефон, заряджають повільно та їх потужності недостатньо для повного та швидкого заповнення заряду батареї.

Є деякі вимоги для автомобільних зарядок, які стосуються не категорії технічних, а швидше забезпечують нормальне використання аксесуара. Наприклад, зверніть увагу на шнур, якщо він є у комплекті. Він повинен бути досить довгим, щоб ви могли підключити та покласти пристрій без натягу, перегину тощо.

Він має бути досить м’яким і гнучким, тому що АЗП найчастіше зберігається безпосередньо в транспорті, де в холодну пору року температура може бути досить низькою. Більше того, кабель повинен бути в якісному обплетенні та з укріпленням на краях, щоб мінімізувати ризик заломів і, як наслідок, короткого замикання.

Щоб не навантажувати простір салону автомобіля проводами, можна придбати бездротовий зарядний пристрій. У салонах є док-станції, які підключаються через прикурювач. Можливість використання зарядного бездротового пристрою залежить від того, який у вас смартфон, адже не для всіх пристроїв ця опція доступна.

Якщо ви плануєте заряджати пристрої з різними системами входу (microUSB, Type-C, Lightning тощо), бездротовий пристрій вам не підійде. Вам потрібна АЗУ з кількома входами, щоб підключати кілька різних пристроїв, причому одночасно.

Сучасні виробники пропонують користувачам аксесуари, які не просто заряджають, але, як мінімум, інформують про те, як проходить цей процес. Є АЗП, які показують прогрес та сигналізують про завершення зарядки. Не обов’язково, щоб було табло, бажано, щоб був хоча б датчик, яким ви знатимете, чи заряджається смартфон або щось пішло не так.

Пам’ятайте, що якісна автомобільна зарядка коштує дешевше, ніж заміна батареї або запобіжників у смартфоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.