Гігабітний інтернет. Для чого потрібен та кому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидкість – це те, чим намагався похвалитись кожен провайдер. Якщо раніше швидкість в 100 Мбіт/с вважалась дуже великою, то зараз такого показника може вистачити не на всі задачі. Тому провайдери вирішили змінити ситуацію і вже надавати людям швидкість від 200 до 1000 Мбіт/с, тобто до 1 Гбіт. Розповідаємо далі, в яких випадках дійсно потрібен такий інтернет, а коли це буде пустою витратою коштів.

Велика родина. Це перший випадок, коли треба швидкісний інтернет. Швидкість ділиться на всі пристрої, які підключені. Уявіть, коли їх декілька і кожен намагається подивитись контент в високій якості. Якщо буде не швидкий інтернет, то ніхто цього зробити не зможе.

Розумний будинок. Така система повинна використовувати Wi-Fi, а щоб передавати точно дані в реальному часі, варто забезпечити високу швидкість. Наприклад, для того щоб відео з камер транслювалось на смартфон в гарній якості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робота. Якщо ви працюєте з відео або ведете стріми, переглядаєте різні матчі і т.д., в такому випадку треба, щоб був швидкий інтернет. Хоча б тому, що великі файли можуть загружатись цілу вічність, а зі швидкістю 1 Гбіт/с це все можна зробити за декілька хвилин. Якщо ви знаєте, що маєте справу із тяжкими програмами, або великим за обсягом контентом, підключайте швидкий інтернет.

Любителі онлайн кіно. Зараз доступна якість на телевізорах 4К, а як буде 8К то вже всі будуть потребувати швидшого інтернету. В іншому випадку просто не можливо буде подивитись контент в найвищій якості. Ну і не варто забувати, що самі сайти та сторінки в інтернеті з кожним роком все більше потребують швидкості для завантаження. Раніше про такі показники, як 1 Гбіт/с навіть мова не йшла, а зовсім скоро це стане необхідністю в кожному домі.

Варто розуміти, що швидкість з кожним роком буде все більшою і більшою, провайдери постійно розвиваються і винаходять нові технології. Навіть взяти до прикладу стандарти Wi-Fi. Wi-Fi 6 може розганятись до 11 Гбіт/с при ідеальних умовах, а наступна його 7 версія буде вже мати швидкість до 30 Гбіт/с, яка очікується в 2024 році. Тому скоро швидкість 1 Гбіт/с не буде чимось дивним.

Тому на питання чи варто підключати такий швидкий інтернет немає однозначної відповіді. Кому потрібно, той підключає. Хто поки обходиться повільнішим – не підключає. Все залежить тільки від потреб і більш нічого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.