Термін служби смартфона: скільки часу відпрацює гаджет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-яка людина, купуючи новий смартфон, розраховує використовувати його якомога довше. Особливо у тих випадках, коли телефон дорого коштує. Але кожен окремий гаджет має свій термін придатності. Цей період залежить від безлічі характеристик, починаючи від виробника та закінчуючи можливостями окремих складових.
Крім того, досить часто моделі старіють ще до виходу з ладу. У такому випадку телефон може не підтримувати деякі новомодні функції, але все ще продовжує працювати. У середньому термін служби сучасного смартфона обмежується 3-5 роками.

Термін служби акумулятора

Акумулятор у телефоні – це витратний матеріал. Стандартний термін служби становить від двох до трьох років. При кожному підключенні до мережі зменшується ємність літієвих батарей, що використовуються у мобільних пристроях. Загалом кожен акумулятор розрахований на 400 – 500 циклів заряду. Повний цикл – підвищення енергії з 0% до 100%. Якщо їх буде більше зазначеної кількості, батарея стає слабшою на 20 – 40%. У разі виходу з ладу джерела живлення його можна замінити. Але більшість користувачів віддають перевагу покупці нового смартфона.

Найпоширеніші проблеми в роботі смартфона

У сучасних телефонах часто виникають проблеми з екраном. Найбільш поширена поломка – тріщини та повністю розбитий дисплей. Від такого виду пошкоджень не завжди можуть врятувати навіть засоби захисту (чохол та скло). Крім зовнішніх дефектів деякі користувачі стикаються з втратою чутливості сенсора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Динаміки можуть перестати працювати через часто прослуховування аудіофайлів на високій гучності або заводського шлюбу. Крім того, у смартфонах нерідко псуються порти зарядки та навушників, модулі пам’яті, перестають функціонувати камери та сканер відбитка пальців.

Старіння моделі

Через 4 – 5 років після виходу смартфона, виробник перестає його обслуговувати та оновлювати операційну систему. Застаріває і процесор гаджета, а оперативна пам’ять стає недостатньою підтримки роботи сучасних додатків та ігор. Якщо телефон є для людини виключно засобом зв’язку, то можна продовжувати користуватися далі. Але у випадку, коли смартфон – це маленький персональний комп’ютер, пристрій краще міняти на вдосконалену модель.

Умови експлуатації

Як і будь-який інший пристрій, телефони потрібно правильно експлуатувати. Щоб смартфон залишався працездатним довше, слід дотримуватися таких правил:

• Підключати смартфон до електромережі, не чекаючи на повну розрядку;
• Не використовувати сторонні зарядні пристрої;
• Берегти телефон від спеки та морозу;
• Тримати пристрій у чистоті;
• Очищати дисплей та динаміки призначеними для цього засобами та інструментами;
• Не допускати контакту з водою та іншими рідинами;
• використовувати захисні аксесуари;
• Не піддавайте пристрій механічним пошкодженням.

Насправді якісний смартфон здатний прослужити довгий час без будь-яких поломок. Але сучасний ритм життя робить свої корективи. Виходять нові програми. Програмне забезпечення постійно оновлюється, дедалі більше навантажуючи операційну систему. І через якийсь час гаджет просто перестає справлятися зі своїми завданнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.