Експерт пояснив, чому акумулятори смартфонів можуть вибухнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон, у якому стоїть неоригінальний або зношений акумулятор, під час експлуатації може вибухнути, попереджає викладач Московської школи програмістів Кирило Сітнов.

Особливо небезпечно використовувати телефон зі старим акумулятором, що здувся, який може розгерметизуватися і спалахнути.

Ще однією причиною вибуху чи займання може стати неоригінальний акумулятор зі збільшеною ємністю, але стандартним розміром. Така батарейка може просто луснути, і в результаті хімічної реакції “начинки” акумулятора з повітрям телефон може спалахнути, пояснив Ситнов.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт також порадив не ремонтувати гаджети в неперевірених сервісних центрах, співробітники яких можуть помилитися під час роботи з контролером, який відповідає за експлуатацію акумулятора. У кращому разі після цього телефон зламається, у гіршому може вибухнути.

Раніше експерт розповів, що на роботу смартфона негативний вплив може вплинути на температура повітря нижче мінус 20°С. За словами фахівця, при використанні гаджета в мороз є один нюанс: якщо смартфон опиниться у теплому приміщенні після того, як спонукає на морозі, він може перестати працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.