Коли варто замислитись про зміну свого провайдера на нового

Як тільки з’явився Wi-Fi і всі почали його активно проводити собі додому, то вибір провайдерів був не дуже великий. В кожен будинок можна було провести якийсь один, максимум два, а були райони, де взагалі не хотіли встановлювати Wi-Fi. Загалом, ситуація була далеко не така як зараз. Зараз ті люди, які провели собі безпровідний інтернет ще багато років тому, продовжують користуватись одним і тим же провайдером не задумуючись, що можливо послуги іншого будуть кращими та вигіднішими. Пропонуємо ознайомитись із кількома причинами змінити свого провайдера на нового.

Низька швидкість

Провайдери рекламують себе зазвичай швидкістю інтернету, але це не означає, що користувач отримує те, що прочитав в рекламі. Буває, що роутер в порядку, ПК теж, а от швидкість настільки низька, що не може загрузити елементарного, або взагалі саме з’єднання не стабільне. Таке може трапитись саме із-за провайдера та його підключення. В такому випадку варто задуматись про перехід до іншого, але віднестись до цього треба відповідально. Для початку запитати в сусідів чи знайомих, які користуються іншим Wi-Fi, чи влаштовує їх усе в роботі. Бо буває, що людина змінила провайдера, а швидкість залишилась минула, проблема буде в тому, що обидва провайдери використовують однакову технологію підключення.

Маршрутизація

Цей показник говорить про довжину шляху від вашого оператора до місцевого сервера. Наведемо приклад, ось у вас один провайдер, а у вашого друга інший. Під час гри на сервері у вас може бути пінг 30, а у друга 2. Це говорить про конкретні проблеми у провайдера з дата-центром. Загалом, зрозуміло, що тут треба задумуватись про зміни.

Ціна

Тут сильно не розженешся, бо провайдери пропонують +/- однакову ціну за свої послуги. Різниця лише в тому, що хтось додає до свого пакету окрім інтернету ще й телебачення, але від цього ціна збільшується. От є люди, яким канали взагалі не потрібні, вони все дивляться в інтернеті, то для них немає сенсу переплачувати за телебачення. В такому випадку можна перейти до іншого провадера, який не буде нав’язувати ТБ, а просто надасть швидкий інтернет. Ще один варіант зекономити (але він не практичний) це переходити постійно на різних провайдерів. Вся справа в тому, що компанії часто дають знижки новим клієнтам. Але це забирає багато часу та сил, та й сенсу в цьому ніякого немає.

Швидкісний інтернет

Є випадки, коли людині не вистачає того інтернету, який надає провайдер, хоч там і швидкість може бути нормальна. Є багато компаній, які пропонують проведення оптоволокна в квартиру/будинок, щоб забезпечити швидкість до 1 Гбіт/с. Якщо така можливість вам необхідна, то варто задуматись про зміну провайдера, або уточнити чи є у вашого така можливість.

Додаткові послуги

На інтернеті та телебаченні послуги провайдерів не закінчуються. Є такі, що пропонують доступ до сховища, відеоспостереження, антивіруси тощо. Якщо щось із запропонованих послуг вам потрібно, але не можна підключити у вашого провайдера, поцікавтесь іншими. В місті точно знайдуться ті, що зможуть забезпечити вас усім потрібним. Насправді дуже зручно, коли одна компанія відповідає за стільки послуг вдома. Особливо, якщо ця компанія робить це якісно.

Який висновок можна зробити? Не потрібно зациклюватись на чомусь одному. Розуміємо, ви звикли до свого провайдера, але якщо вас щось не влаштовує в його роботі, можна ознайомитись із іншими компаніями та запитати додатково думку знайомих. Зараз величезний вибір під побажання кожного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.