Названо 5 помилок при зарядці телефону, які ви допускаєте досі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скільки не розповідай про те, як правильно треба заряджати телефон, все одно є ті, хто продовжує ”вбивати” свій пристрій незрозумілими діями. Іноді їхню поведінку не можна пояснити не лише з погляду логіки, а й навіть здорового глузду. Ми постійно попереджаємо про це в тому чи іншому вигляді, але зараз можна сісти і ще раз закріпити, зібравши докупи все, що ми знаємо про зарядку. Тим більше, ми знаємо багато чого. У нас є від кого це дізнатися, а власний багатий досвід лише допомагає в написанні таких статей. Тому давайте пройдемося по темі ще раз. Упевнений, багатьом буде корисно.

Чи варто берегти акумулятор телефону

Звичайно, останнім часом акумулятори роблять дуже надійними, а заміна їх коштує дуже недорого, але збільшення ресурсу точно не буде зайвим. Головне, не доводити до параної, а просто знати як краще. До речі, якщо ви переживаєте, що батарею доведеться змінювати, подивіться тут , скільки коштує заміна акумулятора з розбивкою за моделями.

Переважна більшість користувачів рідко замислюються про зарядку своїх телефонів і зазвичай роблять це тільки тоді, коли треба змінювати пошкоджений акумулятор або контролер живлення. З цим треба йти в сервісний центр, але щоб такі візити були більш рідкісними, ми вирішили навести кілька прикладів того, як треба поводитися, щоб якомога довше користуватися телефоном. До речі, серйозні сервісні центри аж ніяк не женуться за такими дешевими вигодами і, навпаки, намагаються вкотре застерегти людей від пошкоджень телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правильно заряджати телефон

Під час заряджання акумулятора мобільного пристрою можна зробити багато помилок. Але цього разу ми зосередимося на трійці лідерів. Якщо можливо, уникайте цих помилок, щоб продовжити термін служби пристрою та відтермінувати необхідність заміни телефону.

Якою зарядкою краще заряджати телефон

Використання зарядних пристроїв сумнівного походження для смартфона – одна з найбільших помилок, а також одна з найчастіших причин поломки дорогого гаджета. Найкращим варіантом буде саме оригінальна зарядка. І не варто прибіднятися, мовляв, оригінал від Apple коштує 1500 грн. Якщо ви купили телефон за 50 000 гривень, аксесуари (тим важливіші) повинні йому відповідати. Проблема в тому, що порівняний за якістю аналог буде коштувати приблизно стільки ж, а зарядки за 100 гривень з AliExpress, які як справжні, але в 10 разів дешевші, просто мотлох.

Це також стосується і кабелю, оскільки він також бере участь у процесі передачі енергії і теж може стати винуватцем короткого замикання, неправильної передачі енергії або великих втрат. Вони часто супроводжують саме недорогі кабелі, навіть якщо здається, що він загалом працює. Просто зарядка по оригінальному буде трохи чи навіть набагато швидше.

Чи можна розряджати телефон до кінця

Деякі люди вважають за краще заряджати свій смартфон, коли вони отримують повідомлення, що попереджає про те, що залишилося 20% заряду. Але є ті, хто впевнений, що батарею розряджати треба до нуля. Це старий міф, і зараз він не працює.

На думку експертів, оптимальний відсоток зарядки коливається в діапазоні від 20% до 80% . Фактично, якщо ви заряджаєте телефон уночі, багато смартфонів зупиняють зарядку на 80% і продовжують її лише за невеликий час до планованого пробудження. Так виходить досягти оптимального розподілу енергії, і телефон не буде постійно перебувати на зарядці. Навіть з деякими ноутбуками це цілком собі працює, якщо ви постійно підніматимете заряд до 100% і опускатимете до 0%, акумулятор швидше підійде до свого логічного фіналу і його треба буде змінювати. Звичайно, його термін служби скоротиться не раз, але скорочення буде .

Чи завжди можна тримати телефон на зарядці

Сучасні смартфони мають можливість припиняти заряджання, коли батарея досягає 100%. Однак це не означає, що зарядний пристрій вимкнеться. Навпаки, якщо ми дозволимо батареї розряджатися, вона знову активується , щоб відновити втрачені частки відсотків ємності.

Чи можна користуватися телефоном під час заряджання

Ми також радимо вам не використовувати смартфон, доки він заряджається. Це пов’язано з тим, що смартфон не буде постійно розряджатися-заряджатися, адже струм йтиме через акумулятор. Крім того, все це може призвести до перегріву та пошкодження осередків і, як наслідок, вплинути як на тривалість, так і термін корисного використання пристрою. А ще ігри або перегляд відео під час заряджання дуже шкідливі, тому що це призводить до спотворення циклів заряджання та змушує батарею смартфона сильно нагріватися.

Чи шкодить перегрів телефону

Температура відіграє важливу роль у витривалості та збільшенні терміну служби батареї на додаток до факторів, згаданих вище. Насправді це, можливо, найбільша загроза здоров’ю батарей у довгостроковій перспективі. Високі температури навантажують акумулятор і призводять до того, що він втрачає ємність набагато швидше, ніж при помірних температурах.

Як продовжити час роботи смартфона

  • уникайте зарядки протягом повного циклу (0-100%) та протягом ночі. Натомість частіше заряджайте смартфон невеликими шматками і в діапазоні 20-80%.
  • завершуйте заряджання, коли індикатор показує 80-90%. Це корисніше для акумулятора, ніж заряджання до 100%
  • увімкніть режим розумної зарядки, якщо він є. В цьому випадку телефон зробить так, щоб заряд рідше піднімався до 100%
  • обережно використовуйте технологію швидкої зарядки, уникаючи перегріву
  • тепло – це вбивця акумуляторів номер один. Тримайте телефон подалі від гарячих місць і не накривайте його під час заряджання
  • щоб звести до мінімуму нагрівання та міні-цикли, не грайте в інтенсивні ігри, не дивіться фільми в потоковому режимі та не виконуйте інші інтенсивні робочі навантаження під час заряджання

Звичайно, все це не зробить акумулятор безсмертним і рано чи пізно він відпрацює своє. Зазвичай це займає 2-3 роки , а якщо виконувати поради цієї статті, то можна розтягнути час його служби до 3,5-4 років. Але після цього його все одно краще поміняти. У цій процедурі немає нічого складного та небезпечного, а акумулятори для старих телефонів поступово дешевшають. Тобто, якщо ви подивіться тут ціни на ремонт iPhone, ви помітите, що заміна батареї нових моделей буде набагато дорожчою за старі. Ось тільки орієнтуватися вам треба не на них, а саме на старі моделі. Коли настане час, ваш iPhone 13 або 14 будуть обслуговуватися за тими цінами, що зараз просять за iPhone 11.

Висновок: телефон берегти можна, але рано чи пізно його все одно доведеться ремонтувати. А якщо ви змінюєте його щороку, то взагалі не думайте про це. Тільки беріть якісні зарядки, а решта не має значення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.