Новий бюджетний смартфон чи старий флагман: що краще

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чимало клієнтів при покупці телефону запитують: вибрати стару модель флагмана чи новий бюджетний варіант? Які нюанси є у кожному смартфоні? Що ж краще – спробуємо в цьому розібратися.

Плюси старого флагмана

Хоча з моменту випуску «старенького» минуло кілька років, він, як і раніше, залишається актуальним.

  • Камера. Незважаючи на те, що у новинок камери сучасніші, але на флагмані вона набагато сильніша, адже там краще кольоропередача розмиття фону, оптична стабілізація зображення та багато іншого.
  • Процесор. У бюджетному варіанті швидше за все процесор буде новий, але з дешевої лінійки чіпсетів. У той час, як у старенькому смартфоні буде на пару років старше, проте, з дорогої групи, а отже, продуктивність буде набагато потужнішою.
  • Якість збирання. Топові моделі виготовлені з матеріалів високої якості, що дає можливість «вижити» після падіння. Їхній екран зазвичай захищає Gorilla Glass Victus, тоді як середньоцінові оснащені дешевшим видом скла.
  • Дисплей. Панель Quad HD значно чіткіша, відповідно, перегляд контенту і геймінг буде набагато приємнішим, ніж на бюджетному гаджеті з Full HD.
  • Заряджання. Батарея обох моделей мають майже однаковий обсяг. Однак швидкість зарядки буде різнитися, адже на преміальному телефоні потужність найчастіше зустрічається 45 Вт, коли у дешевого телефону це буде 25 Вт.

Плюси нового «бюджетника»

У «старих» безліч переваг, але вони можуть не підійти вам. Тому варто розглянути позитивні сторони недорогих моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Автономна робота. Навіть якщо батарея у старого флагмана та нового недорогого апарата буде однаковою, то новинка завжди буде у виграші за часом автономної роботи. Це пов’язано з видом батарей, які згодом деградують, навіть якщо вони нові та перебували в режимі очікування.
  • Сучасне програмне забезпечення. Одним з найважливіших плюсів сучасних моделей є те, що у них встановлена ​​остання версія програмного забезпечення, і вони будуть тривалий час отримувати оновлення безпеки та ОС.
  • Пристрій для заряджання. Практично всі флагманські моделі надходять у продаж без зарядного пристрою, а ось недорогий сегмент смартфонів поки що мають у комплекті зарядку. Хоча, з 2022 року компанія Samsung більше не кладе пристрій в упаковку до нових телефонів будь-якої цінової категорії.
  • Роз’єм для навушників. У дорогих моделях, на жаль, вже немає його, а ось бюджетні варіанти поки не втратили цю функцію.

Перед покупкою нового телефону варто оцінити всі плюси та мінуси різних пристроїв та вирішити, який найбільше підходить під ваші запити та бюджет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.