Не залишайте на смартфоні увімкнений Bluetooth. Топ-2 важливі причини

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній день Bluetooth є в кожному смартфоні та багатьох інших гаджетах. Раніше система бездротової передачі використовувалася за прямим призначенням, але з приходом Wi-Fi практично втратила свою актуальність. Тим часом, експерти відзначають, що постійно увімкнений Bluetooth на смартфоні, робить пристрій більш уразливим для шахраїв.

Що можуть зробити шахраї?

Звичайно, йдеться про окремі випадки, коли зловмисники використовують відкритий Bluetooth для внесення змін до функціоналу пристрою. Наприклад, щоб встановити зловмисне програмне забезпечення або відстежувати користувача. Не можна сказати, що такі випадки дуже часті, скоріше навпаки – велика рідкість. Проте ризики існують завжди.

Проблема Bluetooth прихована в її принципах роботи, а саме можливостях визначати пристрої на невеликій відстані. Як правило, увімкнений Bluetooth бачить інші гаджети на відстані до 10 метрів. Погодьтеся, цей факт скорочує ризики. Однак, технологія посилає сигнали для виявлення пристроїв, чим видає себе в навколишньому просторі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікавий факт. Багато закордонних компаній використовують технологію Bluetooth, щоб відстежувати дії своїх клієнтів. Такі системи вже давно використали найбільші рітейлери Walmart і Target.

Крім того, не можна виключати, що отримані дані можуть бути продані рекламним компаніям. У цьому немає нічого страшного, але навряд Вам захочеться отримувати нав’язливу рекламу, якої і так вистачає в мережі.

Чим ще може бути небезпечний Bluetooth

Важливо, що всі ризики та небезпеки технології є непрямими. Наприклад, Bluetooth у режимі роботи витрачає заряд акумулятора. У рамках одного дня – нічого страшного. Але якщо технологія працює постійно, то це позначиться на роботі батареї та загального ступеня зношування.

Якщо Ваш пристрій не блищить продуктивністю, активний Bluetooth “гальмуватиме” його. Це стає помітно на старих смартфонах та пристроях, які вже побачили своє століття.

І, звичайно ж, йдеться про безпеку. Практика показала, що деякі користувачі можуть не замислюючись приймати на пристрій файли та дивні повідомлення. Шахраї використовують безвідповідальність людей для отримання наживи. Ви навіть не помітите, як хтось встановить шкідливе програмне забезпечення і через деякий час зніме всі гроші з банківської картки.

Деякі фахівці кажуть, що Bluetooth випромінює небезпечні для здоров’я сигнали, але це міф. Технологія працює в рамках чинних норм, тому ніякої шкоди здоров’ю не завдає, на відміну високошвидкісного інтернету. Але про це ми поговоримо у наступних статтях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.