Чи потрібно вимикати VPN і що буде, якщо цього не робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів смартфонів підключаються до VPN. Аудиторія цих сервісів за стислі терміни значно збільшилася. За приблизними підрахунками, за 2022 кількість користувачів зросла в 50 разів, і у кожного з них мета підключення до VPN своя. Але чи є якісь наслідки? Що буде, якщо не відключати VPN і як це позначиться на використанні смартфона?

Сервісів для підключення VPN багато, причому принцип роботи у всіх практично однаковий. Залежно від цього, де розташовується сервер сервісу, той чи інший ресурс визначатиме місцезнаходження користувача, саме, з якої країни здійснюється вхід.

Тож чи будуть негативні наслідки, якщо залишати підключення до VPN?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді шкода від підключення сильно перебільшена.

Якщо на смартфоні підключений VPN, то перехопити трафік стає набагато складніше, тому що за допомогою сервісу він шифрується. Це не тільки не шкодить смартфону, а й захищає конфіденційну інформацію на ньому.

Як сказано раніше, сервісів VPN багато, у своїй якість сигналу ними відрізняється. Якщо сигнал мережі досить сильний, то ніякого навантаження на залізо не буде, тобто продуктивність пристрою не знизиться.

Ви підключаєтеся до мережі Wi-Fi, якщо на ній немає пароля, наприклад, у кафе чи транспорті? Якщо так, то з підключеним VPN це не вийде. Однією з функцій сервісу є захист користувача від незахищених підключень, де з’єднання здійснюється без шифрування. Загалом, плюс це чи мінус, вирішуйте самі.

Крім того, що VPN дозволяє працювати на ресурсах, на які в нашій країні поширюються обмеження, є низка російських сервісів, для яких це підключення стає перешкодою. Я думаю, що кожен користувач VPN неодноразово стикався з тим, що не може зайти в ту чи іншу програму або не може відкрити якийсь сайт. Це відбувається через VPN. Доки не вимкнете, доступ буде обмежено.

Якщо обмеження стосується програм, якими ви не надто часто користуєтеся, то загалом VPN можна не відключати, і ви не помітите, що використання смартфона якось змінилося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.