Чим може бути корисна функція «Авіарежиму»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У будь-якому смартфоні є так званий режим польоту. Спочатку його вигадали для того, щоб вбудовані в пристрої ВЧ передавачі не шкодили навігаційній системі літака. Але сучасний літак від цього захищений, більше того, на багатьох рейсах вже є Wi-Fi і в майбутньому анонсовано появу 5G.
Але цей режим все одно є у смартфонах і ось для чого:
Переведення смартфона в режим польоту веде до відключення приймачів (мобільна мережа, Wi-Fi, Bluetooth) та програмної деактивації відповідних служб в операційній системі. Повторне включення (вихід з режиму польоту) перезавантажує всі бездротові підключення.
Ця процедура допомагає при таких ситуаціях:
  • Якщо у вас є проблеми з Wi-Fi, Bluetooth, телефонним зв’язком або мобільним доступом в інтернет;
  • Вам потрібно зарядити свій смартфон швидше, але ви не хочете його вимикати фізично;
  • У цьому режимі вас ніхто не турбуватиме, адже весь зв’язок буде відключений;
  • Ваш смартфон може викликати перешкоди для точного обладнання (вимірювального, медичного);
  • Вам потрібно зберегти заряд батареї, але періодично користуватися пристроєм. Процес вимкнення та включення забирає набагато більше енергії, ніж переведення в режим польоту.
При слабкому підключенні до мобільного інтернету такий фінт може призвести до більш зручного підключення до «стільника» або взагалі до іншої антени оператора. Чи є проблеми зі з’єднанням Bluetooth? Режим польоту перезавантажить і опцію. Чи не з’являється потрібна мережа у списку Wi-Fi? Практика показує, що і тут авіарежим може допомогти навіть у тому випадку, якщо увімкнення та відключення Wi-Fi не допомагає.
Пам’ятайте! У цьому режимі вам ніхто не зателефонує.
Зручно. Постійно користуюсь. А ви? Не забудьте поставити лайк, щоб якнайбільше нових користувачів дізналося про цю опцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.