Чому нові iPhone продаються без зарядного блока

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основна причина відсутності зарядки в комплекті з айфоном – турбота про довкілля. Компанія-розробник ставить собі амбітну мету – до кінця майбутнього десятиліття зробити свої товари вуглецево-нейтральними. Це рішення сприяє скороченню обсягу виділень вуглекислого газу в атмосферу, якими супроводжується випуск та перевезення сучасних гаджетів та аксесуарів до них.

Зменшивши комплектацію, Apple тим самим скоротила кількість виділених небезпечних речовин на 2 млн, що порівняно зі зняттям 450 тисяч автомобілів із доріг.
Не можна сказати, що подібне рішення втішило прихильників суворої економії. Але з іншого боку їх дуже мало серед любителів продукції Apple. Більшість шанувальників “яблучного” бренду з розумінням поставилися до бажання компанії підтримати екологічний тренд.

Обмежений комплект постачання стосується не лише 12 версій айфону. Також гаджети більш ранніх поколінь реалізуються без зарядного пристрою та навушників. Одночасно компанія оновила технічні характеристики зарядного кабелю, що зробило його сумісним із більшістю продуктів Apple. Багато років поспіль користувачі айфонів скаржилися, що вони не можуть заряджати гаджет від ноутбуків Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З появою кабелю USB-C-Ligtning цю проблему було знято. Сьогодні щасливі власники Iphon та інших гаджетів «яблучного» бренду можуть використовувати один девайс для заряджання будь-яких продуктів. Це дуже зручно і вигідно, адже позбавляє користувача зайвих витрат, пов’язаних з покупкою зарядних пристроїв для кожного пристрою.

Додатковим бонусом стала бездротова технологія зарядки Qi. Вона виконує свою функцію, незалежно від особливостей кабелю, що входить до комплектації айфону. Ця опція оснащена всіма телефонами Apple, починаючи з 8-го покоління.

Додатковий плюс – можливість застосування різних варіантів зарядних пристроїв. Так, кабель Lightning від старого телефону легко підтримує роботу з новою моделлю пристрою. За рахунок цього власники айфона 11 Про або Про Макс можуть легко скористатися адаптером потужністю 18 Вт, що йде в комплекті з основним гаджетом.

Не складно перейти зі старої версії айфону на нову з мінімальними фінансовими витратами. Навіть останні моделі сумісні з адаптером живлення 5Вт. Одночасно iPhone 12 можна зарядити за допомогою девайса, що входить до комплектації айпада Про 2020 випуску. iPad Air поставляється на ринок з адаптером потужністю 20 Вт, який сумісний із айфонами останнього покоління.

Розробник не забув і про користувачів MacBook Pro та MacBook Air. У комплектацію гаджетів вмикається блок живлення, оснащений кабелем. Таке технічне рішення дозволяє використовувати девайс для зарядки нової версії айфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.