Міфи про смартфони, в які багато хто досі вірить

У громадській думці існують різні міфи про смартфони. Багато людей розповсюджують помилкові тези в Інтернеті, що змушує інших некомпетентних користувачів розповсюджувати їх. У результаті навіть люди, які мало цікавляться ринком смартфонів, можуть мати у своїй свідомості не один хибний образ.

Звідки беруться міфи про смартфони

Джерела міфів про смартфони можуть бути різними. Іноді це прихильники певної марки/групи пристроїв, пишаючись своїм вибором, поширюють помилкові теорії конкуруючих рішень.

Можливо, у минулому якась теорія справді описувала реальність, але сьогоднішній ринок мобільних пристроїв змінюється дуже динамічно. Деякі люди цього не помічають і роками переконують себе у справедливості тверджень, які давно перестали бути вірними.

Незалежно від того, якими є джерела цих міфів, варто прояснити невірні теорії, щоб підвищити загальну поінформованість про ринок смартфонів. Ми часто робимо це тією чи іншою мірою, наприклад, в оглядах смартфонів.

Однак сьогодні ми вирішили зібрати міфи, що повторюються, про смартфони в одному місці. Ось найпопулярніші міфи про смартфони, в які багато хто вірить

Перевага iOS-смартфонів над Android-конкурентами

Здавалося б, це стільки разів уже обговорювалося, що міф раз і назавжди пояснений. Проте, виявляється, не зовсім.

Ви все ще можете знайти коментарі диванних експертів на багатьох сайтах в Інтернеті, які стверджують, що використовували телефони як на iOS, так і Android. І останні виявилися жахливими, порівняно з обладнанням від Apple.

Звідки такі висновки? Автори цього типу думок часто роблять одну із двох помилок.

Перша ґрунтується на інформації, отриманій багато років тому, коли Android-смартфони були менш досконалими, ніж сьогодні. А ситуація з оновленнями та оптимізацією системи була набагато гіршою.

Друга помилка – порівнювати бюджетні Android-смартфони з iOS-флагманам. Наприклад, буквально кілька днів тому я натрапив на висловлювання двох інтернет-користувачів.

Вони стверджували, що незадоволені бюджетними смартфонами Huawei Y-серії з 2 ГБ оперативної пам’яті та дуже позитивно оцінюють перехід на iPhone. Яке розчарування:).

Qualcomm Snapdragon кермує, а MediaTek – це зло

Іноді в коментарях під статтями про прем’єри нових смартфонів можна зустріти думки, які звучать приблизно так: цікава модель, я подумав би про покупку, але MediaTek.

Отже, ще раз пояснимо: кілька років тому виробники масово встановлювали дуже слабкі чіпи MediaTek в найдешевші смартфони, які погано працювали. Проте сьогодні ситуація помітно інша.

Нові процесори MediaTek із серії Dimensity найчастіше у повсякденній експлуатації працюють не гірше за своїх побратимів аналогічного класу від більш популярного Qualcomm. А деякі навіть перевершують конкурентів.

Цифри в характеристиках є найважливішими

Щоб було ясно, характеристики смартфона є важливим елементом, і ми обов’язково маємо звертати на це увагу. Але тільки цього недостатньо.

Наприклад, з точки зору ефективності та повсякденного комфорту роботи на пристрої багато залежить від оптимізації системи.

Погана оптимізація призведе до того, що навіть телефон із хорошими характеристиками працюватиме не дуже добре.

Аналогічно ситуація з камерою — кількість мегапікселів або кількість камер не є тими елементами, які ми можемо чітко ототожнити з якістю фотографій. Зрештою, це також залежить і від інших факторів.

То що робити з характеристиками смартфона? Читайте їх і робіть з них висновки, але також не забувайте читати відгуки про ту чи іншу модель перед її покупкою.

Які ще міфи про смартфони можна прочитати в мережі

У минулому також були популярні міфи, пов’язані із заряджанням акумулятора.

Візьмемо відому теорію про необхідність повної зарядки та розряджання акумулятора у смартфоні. Ця теорія виникла через те, що в минулому в класичних мобільних телефонах використовувався інший тип акумуляторів, для якого ця процедура справді могла принести користь.

Однак, враховуючи нинішні типи акумуляторів, що використовуються у смартфонах, постійна розрядка акумулятора до нуля та зарядка до 100% не принесе позитивних результатів, а може навіть зашкодити.

На щастя, міфи, пов’язані із зарядкою смартфонів, все рідше поширюються інтернет-користувачами.

Також не забуваємо перевіряти інформацію про смартфони у різних джерелах та не дублювати безглуздо недоведені теорії з інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.