Відомо, як діяти коли банкомат не видає готівки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз люди користуються як банківськими картками, так і звичайною готівкою. Не можливо просто взяти і від чогось одного відмовитись. Але враховуючи те, що заробітна плата, різні соціальні виплати та й взагалі гроші часто надходять людям саме на картку, то приходить момент, коли їх треба зняти. Для цього використовується банкомат. На жаль, з ним можуть траплятись різні ситуації, в яких клієнти не знають як поводитись.

До прикладу, банкомат списав суму, але не видав, або навпаки забрав кошти, але не закинува на картку. Ми пропонуємо перелік дій, які допоможуть вирішити проблему.

Уявімо, що ви вносите або знімаєте кошти (план дій буде однаковим в обох випадках) і при цьому банкомат відмовляється будь-як реагувати на ваші дії, просто списує або забирає гроші і на цьому все. Що робити далі?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найголовніше, це зберегти чек про операцію. Якщо його немає бо банкомат не видав, то обійдемось без нього. Далі важливо запам’ятати чи записати час виконання операції, адресу банкомату та його номер (вказаний на самому пристрої збоку). Маючі всі ці дані, варто зателефонувати на гарячу лінію, яка також є на самому банкоматі або знайти в інтернеті. Там оператору обов’язково розповісти все як було.

У вас можуть запитати деякі дані про сам банкомат і щоб встановити особистість. Все це можна говорити окрім пароля до картки. Таку інформацію оператори ніколи не запитують.

Після прийому заявки по телефону варто звернутись до самого відділення банку із документами. Слід це зробити протягом доби або ще краще в той самий день. Там також у вас запитають всю інформацію про здійснення операції (час, місце, адресу, номер банкомату та чек при наявності) та скажуть написати заяву. Після прийняття її банком, треба віддати один екземпляр працівнику, а інший забрати собі для підтвердження. Коли банк зробить всі потрібні перевірки і встановить, що дійсно гроші були не повернені, вам віддадуть втрачену суму. Час вирішення проблеми може бути різний, від пару днів до місяця. Не важливо чи виконували ви операцію в банкоматі свого банку чи чужого, список дій однаковий. Але варто пам’ятати, що якщо банкомат був іншого банку, писати заяву та телефонувати треба в свій.

Вирішити проблему з банкоматом не важко, але є ще певні правила, яких варто дотримуватись, щоб вберегти себе від подібних ситуацій.

  • По-перше, уважно оглядайте всі гроші перед тим як вставляти їх в банкомат. Треба щоб купюри були цілі, не порвані, не склеєні. Також варто знімати всі резинки.
  • По-друге, не вносьте та не знімайте відразу великі суми. Краще це зробити за декілька разів або через касу у відділенні.
  • По-третє, краще всього використовувати банкомати, які стоять в приміщеннях. Особливо це стосується холодної погоди. Як відомо, низькі температури не дуже добре впливають на техніку і банкомат не виключення.
  • Ну і останнє, після отримання коштів обов’язково їх перераховувати біля банкомату щоб камера бачила. В такому разі будуть завжди докази того, що ви не обманюєте.

Бувають випадки, коли банк не хоче розглядати проблему або не бажає її вирішувати, бо не бачить своєї вини. В такому випадку можна звертатись в поліцію і навіть суд, а там вже будуть шукати підтвердження словам на камерах спостереження, тому так важливо, щоб цей запис був.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.