Як краще підключати інтернет до комп’ютера: Wi-Fi проти кабелю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бездротові системи передачі і навіть електроенергії стають нормою. Простіше і зручніше використовувати Wi-Fi або модем, ніж залежати від проводового з’єднання (кабелю), який потрібно протягнути та сховати. Однак, я залишаюся прихильником старого підключення через кабель та порт Ethernet. Чому так? Ось кілька причин.

Що не так з Wi-Fi

Wi-Fi зручна та ефективна технологія, яка використовується повсюдно. Сьогодні практично у кожній квартирі, будинку чи офісі є Wi-Fi. Підключив смартфон або ноутбук – користуйся та насолоджуйся інтернетом. Але ця технологія має кілька мінусів у порівнянні зі звичайним кабелем.

По-перше , мова йде про низьку пропускну здатність Wi-Fi і на це ніяк не вплинеш. Технології вдосконалюються, але Wi-Fi завжди залишається повільніше за дротовий інтернет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікавий факт. Підключення через Ethernet (кабель) дозволяє досягти швидкості до 10 Гб/с, якщо використовувати кабель 5-6 категорії.

По-друге , на технологію передачі Wi-Fi впливають як фізичні перешкоди (стіни, меблі, перегородки), а й різні випромінювання у приміщенні. Наприклад, якщо в офісі поряд розташовані потужні роутери, вони можуть перебивати сигнал. Відповідно, якість зв’язку погіршуватиметься.

До речі, саме тому при погіршенні передачі даних та якості інтернету провайдери завжди ставлять питання – через яке підключення працює комп’ютер? Якщо це Wi-Fi, то й багато проблем пов’язують із обладнанням.

Особливості безпеки Wi-Fi

З одного боку, хто намагатиметься зламувати домашній Wi-Fi, але з іншого – технологія і справді має слабкий захист. За бажання та наявності певних навичок, таку мережу можна легко зламати або підібрати пароль. Більше того, радіохвилі перехоплюють за допомогою спеціальних пристроїв, а також частково розшифровують.

Обивателю навряд чи варто турбуватися, а ось великим компаніям варто замислитись, якщо у них усі ПК працюють лише по Wi-Fi. Все-таки кабель та провідне з’єднання є надійними та стабільними. Як би нам не хотілося, але від підключення Ethernet ми навряд чи позбудемося в найближчому майбутньому.

Звичайно, не можна виключати, що технології розвиватимуться стрімко і ми отримаємо швидкісний Wi-Fi, який за характеристиками не відрізняється від кабелю. Однак, поки що для стаціонарного ПК і ноутбука краще використовувати кабель.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.