Названо 5 прикладів, як виробники смартфонів виманюють із вас більше грошей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, ви помітили, що з кожним роком смартфони стають дорожчими . Причому такі зміни відбуваються у всьому світі. Якщо ви думаєте, що купуєте телефон завжди за вигідною ціною і в змозі уникнути непередбачених витрат після, то сильно помиляєтеся. Виробники придумали чимало способів, як ще більше спустошити ваші гаманці, прикриваючись часом добрими намірами. Справа не тільки в маркетингових хитрощах, які вони використовують на презентаціях, анонсуючи марні функції і приховуючи недоліки, але і в абсолютно прозорих схемах, що змушують покупців витрачати більше грошей. Ось лише 5 прикладів, як виробники спустошують ваші гаманці, поки ви покірно кладете чергову порцію кровно зароблених у їхню кишеню.

Заряджання для смартфона

Виробники смартфонів – розумні люди, що спираються на тенденції суспільства. Якщо у світі панує екошиз, то з цього потрібно спробувати отримати вигоду. Як? Наприклад, відмовитися від зарядки в комплекті, заявивши, ніби таким чином ви зможете зробити світ чистішим. Екоактивісти у захваті, а звичайна людина просто приймає нові правила гри.

Виробник, у свою чергу, за допомогою такого ходу починає заробляти ще більше грошей, заощаджуючи на комплекті та оплаті транспортування, а також заробляючи на продажу додаткових аксесуарів. Або з яких, на вашу думку, компанія Samsung кладе в коробку з Galaxy A53 двосторонній кабель USB-C, тоді як раніше постачала смартфони виключно з адаптерами, що мають роз’єм USB-A? Правильно! Щоб ви придбали блок живлення нового зразка 1000 гривень. Тільки не говоріть про це екоактивістам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Де роз’єм для навушників

Як би шанувальники смартфонів на Android не потішалися над фанатами Apple, які спокійно прийняли відмову виробника від зарядки в комплекті, багато хто з них уже опинився в аналогічній ситуації. І відбувається це не вперше. Схожа реакція була і на iPhone 7, але тепер без роз’єму для навушників смартфон — стандартна практика. Зрозуміло, не просто так.

І чим тільки не пояснювалася відмова від міні-джеку: і товщиною корпусу, і наявністю великої кількості недорогих Bluetooth-навушників, і неможливістю зробити смартфон з таким вологозахищеним роз’ємом. Як би там не було, Xiaomi 12 Pro c 9-міліметровим корпусом не сертифікований за стандартом IP68 або хоча б IP67. А якщо вже ви розщедрилися на смартфон, чия ціна становить біля 40 000 гривень, купіть ще й бездротові навушники Xiaomi Buds 3T Pro за 5 000 uhbdtym, у яких через 2-3 роки перестане працювати акумулятор, або на крайній кінець перехідник.

Встановлення картки пам’яті

Схожа ситуація з відмовою від підтримки карт пам’яті. Якщо до Apple у цьому відношенні немає питань, так як смартфони цієї компанії ніколи не мали слотом MicroSD , то представники ринку Android дійшли такого не відразу, пізніше придумавши величезну кількість пояснень свого рішення, кожне з яких кумедніше іншого:

  • MicroSD-карти надто повільні та можуть зіпсувати ваш досвід взаємодії з пристроєм;
  • зовнішній накопичувач сильно погіршує автономність;
  • використання карток пам’яті небезпечне;
  • установка слота MicroSD негативно позначається на ергономіці.

Ці тези я не вигадував, а лише переказав заяви представників відомих брендів, які ніяково намагалися виправдати відмову від такого простого і важливого компонента. У чому тут вигода для виробника? У тому, щоб ви купували смартфон з великим обсягом пам’яті або порівняно швидко поміняли пристрій зі скромним накопичувачем.

Початкова конфігурація телефону Xiaomi 12T Pro нараховує неповні 128 Гб пам’яті, з яких 16 Гб займає операційна система без урахування стандартних програм. Накотимо на нього 20-30 своїх додатків, встановимо гру Call of Duty Mobile, що займає більше 20 Гб, накопичимо кеш в WhatsApp і Telegram , а також зробимо кілька фотографій з роздільною здатністю 200 Мп (70 Мб кожна) і запишемо пару-трійку роликів в 8K . Думаю, через тиждень такий смартфон можна викидати, а потім взяти якийсь Xiaomi 12T Pro Max Ultra Edition. А можна доплатити декілька тисяч за версію на 256 Гб, щоб одразу озолотити Xiaomi.

Реклама на телефоні Андроїд

А ще ви можете озолотити Xiaomi, купивши абсолютно будь-який смартфон із мінімальною націнкою , просто користуючись ним. Адже на пристроях цього та деяких інших виробників є вбудована реклама Android, яка з’являється у стандартних додатках і навіть на екрані блокування. Все ще продовжуєте вірити, що Xiaomi отримує 5% прибутку від кожного смартфона?

Якщо з цією компанією все зрозуміло, і ви думаєте, що хакнули систему, купивши якийсь HONOR, то будьте ласкаві отримати на свій апарат кілька партнерських додатків, а також чудові «рекомендації» в папках на робочому столі.

Підключення телефону до комп’ютера

А ще будь-який виробник, що поважає себе від Samsung до TECNO, створює екосистему гаджетів, яка є черговим способом додаткового заробітку на вас. Бажаєте скористатися функцією Magic-Link, підключивши до ноутбука HONOR смартфон через NFC? Ну, так не треба прикладати до нього свій vivo!

Не розумієте, чому з вашим флагманом Xiaomi бездротові навушники Galaxy Buds 2 Pro за 7 000 гривень звучать так само, як найдешевші внутріканалки JBL? Так просто кодек SCS, що розкриває можливості цієї Bluetooth-гарнітури, підтримують лише смартфони Samsung.

І так завжди. Хочеш високий рівень комфорту — купуй пристрої одного бренду. А що більше гаджетів, то більше грошей отримає його виробник. Все просто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.