Найбільш неочевидні ознаки скрученого пробігу у автомобіля

Іноді просте логічне мислення дозволить перевірити авто без будь-якого діагностичного обладнання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При купівлі старого автомобіля один із найбільших страхів для водія – це купити авто зі скрученим пробігом. Сьогодні є автопідбирачі, спеціальні сервіси та багато різних способів, які дозволяють перевірити реальний пробіг автомобіля і дізнатися, чи не був він скручений. Водночас є ряд непрямих ознак, які можуть вказати на скручений пробіг, навіть якщо ви не залазили в “мізки” автомобіля.

Протерті сидіння або кермо, а також відпіскоструєні фари залишилися в минулому, оскільки досвідчені перекупники при продажі авто в першу чергу “виправляють” ці косметичні недоліки автомобілів з великим пробігом. Перший спосіб упирається в чисту математику. Так, якщо авто активно експлуатувалося, варто помножити середній річний пробіг для конкретного регіону на вік автомобіля. Якщо цифри значно менше отриманих величин, це перший привід задуматися.

Водночас не варто відразу звинувачувати власника, адже бувають ситуації, коли автомобіль просто мало експлуатувався і власник вас попередить про це, тому навіть при підозріло маленькому пробігу автомобіля варто продовжити перевірку. Також можна перевірити середньодобовий пробіг авто і його середню швидкість за останні  декілька сотень кілометрів, після чого зіставити ці цифри.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також варто детально вивчити усі ТО, які проходив автомобіль. Для цього не обов’язково, щоб машина мала сервісну книжку. Так, можна просто розпитати власника про те, що він змінював в автомобілі і коли це відбувалося. Деякі власники можуть вести свої записи від руки, якщо вони дозволять їх також варто вивчити. Після цього обов’язково потрібно переглянути всі змінні елементи та оцінити наскільки слова власника розходяться з реальністю.

Також іноді можна просто забити інформацію про автомобіль у пошуковій системі, що може пролити світло на темні деталі історії авто. З даних, які варто перевірити – нинішній номерний знак авто та VIN-код. Іноді це дозволить знайти діагностичні карти або оголошення про продаж цього автомобіля раніше. На ряді авто скручування пробігу вимагає зняття певних елементів салону, тому варто звернути увагу на болти і перевірити, чи не розбиралася якась частина салону з метою доступу до панелі приладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.