Функції iPhone, які полегшать вам життя

Ми проводимо багато часу в наших iPhone, виконуючи прості, повторювані завдання, які не повинні виконувати. Насправді їх можна і потрібно передати вашому iPhone, щоб ви могли повернутись до тих завдань, якими дійсно хочете займатися. Якщо ви готові витратити кілька хвилин на налаштування, то можете використовувати програму «Команда» для автоматизації багатьох функцій та дій, які ви використовуєте щодня.

Що таке автоматизація iPhone?

У додатку «Команди» є спеціальна вкладка «Автоматизація». Тут можна визначити дії, які автоматично запускаються, коли щось відбувається. Наприклад, ваш iPhone може автоматично запускати ярлик, коли ви прибуваєте в певний район, коли ви підключаєте iPhone до мережі Bluetooth або настає 6 годин вечора.

Це дає вам більше можливостей. Давайте спочатку налаштуємо автоматизацію, щоб ви розуміли, про що йдеться. Ми налаштуємо просту автоматизацію, в якій ви зможете автоматично включати фокусування «Робота» , коли дістанетеся до своєї офісної будівлі.

Відкрийте програму «Команда» , перейдіть на вкладку «Автоматизація» та виберіть функцію «Створити автоматизацію для себе» . Тут виберіть точку спрацьовування, якою в цьому прикладі є “Прибуття”. Знайдіть місцезнаходження та на карті виберіть область, в якій потрібно запустити цей ярлик. Натисніть “Готово” , а потім “Далі” , щоб продовжити.

Тепер ви побачите інтерфейс створення ярлика. Тут натисніть «Додати дію» , знайдіть та додайте дію «Встановити фокусування» . Потім виберіть «Фокусування» та перейдіть на опцію Увімк . Ви також можете вибрати, коли ви хочете, щоб автоматизація була увімкнена (поки ви не вимкнете її вручну або поки ви не залишите місце). Потім натисніть «Далі» та «Готово» .

Ось і все, автоматизація включена.

Крім того, на останній сторінці налаштування автоматизації не забудьте вимкнути опцію «Питати перед запуском» . Якщо ви цього не зробите, автоматизація не запускатиметься автоматично. Також вимкніть опцію «Повідомляти під час запуску» .

Створюйте свої власні повідомлення

Зазвичай сповіщення приходять до нас самі, і вони можуть бути досить дратівливими. Але що, якби ви могли створювати сповіщення самостійно? Можливо, повідомлення про зниження рівня заряду батареї iPhone до 40% або нагадування про необхідність перевірити наявність ключів, коли ви збираєтесь вийти з дому? Або повідомлення, яке говорить: «Будь ласка, лягайте спати об 11 годині вечора щовечора».

Виберіть будь-яку точку спрацьовування. Час доби, рівень заряду батареї, і так далі в залежності від ваших потреб. Потім виберіть дію «Показати сповіщення» та налаштуйте текст.

Налаштуйте циферблат годинника в залежності від часу доби, розташування і т.і.

Налаштування циферблата – це відмінна дія, яку можна використовувати по-різному. Ви можете призначити його на тригер «Час» , щоб автоматично перемикатися на мінімальний циферблат годинника на заході сонця. Ви також можете зв’язати його з фокусуванням.

Переходьте в режим зниженого енергоспоживання, коли захочете

За замовчуванням iPhone пропонує включити режим зниженого енергоспоживання, коли заряд батареї досягає 20%, і вам доводиться вибирати, увімкнути його або залишити все як є. Натомість ви можете автоматично вмикати режим зниженого енергоспоживання, коли заряд батареї досягне будь-якого відсотка.

Для цього виберіть «Акумулятор», використовуйте параметр «Режим енергозбереження» та переконайтеся, що його встановлено на Увімк .

Автоматичне надсилання текстового повідомлення при досягненні певного розташування

Програма “Повідомлення” тісно пов’язана з програмою “Ярлики” , тому ви можете створити автоматизацію, яка автоматично відправить заздалегідь певне повідомлення. Це можна зробити при включенні режиму «Фокусування» , а також при виході або досягненні певного місця.

Найпоширеніший варіант використання – надіслати члену сім’ї повідомлення про те, що ви пішли з роботи або перебуваєте в машині. Виберіть «Прибуття» або «Прибуття» (або Bluetooth, якщо ви бажаєте надіслати його у будь-який час, коли перебуваєте за кермом). Потім виберіть дію «Надіслати повідомлення» та налаштуйте повідомлення та одержувачів.

Фактичне відключення Wi-Fi, стільникового зв’язку та Bluetooth, коли захочете

iPhone не відключає Wi-Fi, стільниковий зв’язок та Bluetooth, коли ви використовуєте Центр керування . Він просто відключає їх до 5 ранку наступного дня. Створення ярлика для їхнього фактичного відключення — гарна ідея.

Крім того, це можна автоматизувати, використовуючи фокусування «Сон» або зв’язавши його з режимом низького енергоспоживання або рівнем заряду батареї. Це може дійсно допомогти вам зекономити час автономної роботи.

Далі скористайтеся опціями «Bluetooth» , «Wi-Fi» та «стільниковий зв’язок» і вимкніть їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.