Топ-5 функцій MacBook, заради яких варто перейти з Windows на MacOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що комп’ютери на Windows зустрічаються частіше, ніж Mac, слід визнати: macOS — досить зручна операційна система. Користувачі давно зазначають, що яблучна операційна система має масу обмежень. Але що тоді змушує людей скористатися комп’ютерами Mac? Насправді macOS має явні переваги: ​​так, навіть у Windows 11 розробникам не вдалося додати опції, які вже давно є в останній версії операційної системи від Apple . Розбираємось, яких функцій macOS немає на Windows ? Можливо, заради них і справді варто змінити комп’ютер!

Запуск програм iOS на Mac

Однією з головних переваг Макбуків на процесорах Apple Silicon є можливість запуску деяких програм від iPhone. При цьому вони можуть бути не оптимізовані для настільного ПК, але підходящими можна спокійно користуватися без iPhone або iPad. Достатньо зайти в App Store для Mac та перевірити сумісність.

У Windows можна запускати програми для Android , але тільки в останній версії, а ось для iOS доводиться завантажувати емулятор. Це вимагає встановлення додаткової утиліти, яка ще не дозволить повноцінно користуватися програмою і працюватиме не завжди справно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Редагування файлів на Mac

Одна з найбільш дратівливих особливостей Windows полягає в тому, що ви не можете нічого робити з файлами, якщо вони відкриті. По ідеї, це логічно: спочатку потрібно завершити процес, щоб, наприклад, перейменувати відкритий документ Word. Ще більше це бісить, коли програма працює у фоновому режимі, тому його ще потрібно знайти!

Виявляється, що на Mac це не потрібно: можна редагувати відкриті файли. Якщо вам здається, що це марна функція, просто уявіть, що у вас є відразу кілька відкритих файлів або програм, які потрібно перемістити або перейменувати. У macOS ви можете спокійно ними керувати, не закриваючи це заощаджує багато часу.

Запис екрану на Мак зі звуком

У Windows ще немає вбудованих інструментів для запису екрана зі звуком. Ноутбук від кожного виробника поставляється зі своїми утилітами, тому, користуючись Huawei, ви навряд чи зможете безболісно пересісти на ультрабук від Asus. До того ж при перевстановленні ОС цей софт потрібно встановлювати додатково. Тож цю можливість можна назвати лише надбудовою, не інакше.

У macOS все простіше: запис екрана можна зробити в пару кліків. Достатньо запустити плеєр QuickTime, натиснути “Файл” і вибрати “Запис екрана”, після чого налаштувати параметри внизу екрана.

Режим сну на MacBook

Однією з головних фішок MacBook є енергозбереження: ноутбук сідає поступово, тому при інтернет-серфінгу протягом дня вам не доведеться заряджати його кілька разів поспіль. До того ж, ви можете просто закрити його, залишивши в режимі сну, а потім виявите, що він практично не втратив заряд!

У ноутбуках на Windows все досі не так: є і режим сну, і глибокий сну. Але якщо відключити комп’ютер на ніч таким чином, зранку виявляєш, що замість 100% залишилося лише 75%. Доводиться відразу включати економію заряду, що суттєво знижує продуктивність ноутбука.

Налаштування Макбука після покупки

Вибрати ноутбук на Windows – це ще півбіди, адже вам його доведеться активувати та налаштувати. Прийде згадати пароль від облікового запису Microsoft, почекати, поки підвантажиться система, відмовитися від усіляких надбудов від виробника комп’ютера і дочекатися завершення активації. На те, щоб активувати HP на Windows 11 минулої весни, мені знадобилося 25 хвилин!

MacBook активується швидко: при старті потрібно лише вибрати мову, бездротову мережу і ввести дані Apple ID – і справа в капелюсі! Ніякого додаткового завантаження софту, оновлень, реєстрацій у програмах підтримки та іншої непотрібної нісенітниці тут немає.

При цьому після активації MacBook вже готовий до використання: весь стандартний софт від Apple на кшталт iWork, Safari та інших фірмових додатків вже встановлено і навіть оплачувати його не потрібно. Навіть зручний Freeform обійдеться абсолютно безкоштовно! А ось з Windows потрібно трохи помучитися: частини програм, напевно, немає в Microsoft Store, тому доведеться їх знайти в надійних джерелах.

До того ж, на Windows не можна використовувати буфер обміну між ноутбуком та iPhone – важливий текст доведеться спочатку перекинути, наприклад, у Телеграм. Однак це не означає, що iOS та Windows не можна подружити! Ось кілька програм, які знадобляться кожному власнику iPhone і ноутбука з ОС від Microsoft, щоб спростити взаємодію пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.