Що ми знаємо про Samsung Galaxy S23: характеристики, ціни, фото

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цвяхом програми, як повідомляє Fone Arena, стануть флагманські смартфони нового покоління – Samsung Galaxy S23. Передбачається, що до лінійки увійдуть три моделі: Galaxy S23, Galaxy S23+ та Galaxy S23 Ultra. В основу апаратів, за чутками, ляже кастомізована версія процесора Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, яка тактова частота досягатиме 3,36 ГГц проти 3,2 ГГц у стандартного варіанту.

Samsung не планує випускати модифікації смартфонів на власній платформі Exynos, тому у всіх регіонах пропонуватимуться ідентичні Snapdragon-смартфони.

Молодша з трьох новинок – Galaxy S23, – за даними PhoneArena, отримає 6,1-дюймовий дисплей Super AMOLED з роздільною здатністю 2340 × 1080 пікселів і частотою оновлення 120 Гц. Йдеться про наявність фронтальної 10-мегапіксельної камери. У тильній частині розташується система із трьох камер із датчиками на 50, 12 та 10 Мп. Передбачено систему оптичної стабілізації зображення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Об’єм оперативної пам’яті складе до 8 ГБ, місткість флеш-накопичувача – 128/256 ГБ. Живлення забезпечить акумуляторна батарея ємністю 3900 мА·год із підтримкою зарядки потужністю 25 Вт. Габарити – 146 × 70,6 × 7,6 мм.

Samsung Galaxy S23. Джерело – winfuture.de

Ступінню вище розташується апарат Galaxy S23+. Йому приписують наявність 6,6-дюймового екрану Dynamic AMOLED з роздільною здатністю 2340 × 1080 пікселів і частотою оновлення 120 Гц. Система камер та конфігурація пам’яті буде успадковано у молодшої моделі. При цьому в оснащення увійде акумулятор ємністю 4700 мА·ч з 45-ватною швидкою зарядкою. Розміри цього пристрою становитимуть 157,4×75,8×7,6 мм.

Samsung Galaxy S23+. Джерело – nieuwemobiel.nl

На вершині нового сімейства розташується Galaxy S23 Ultra з 6,8-дюймовим дисплеєм Dynamic AMOLED, що має роздільну здатність 3088 × 1440 пікселів. Частота оновлення зможе змінюватися в діапазоні від 1 до 120 Гц – як у дисплеї iPhone 14 Pro (там теж стоїть матриця виробництва Samsung). За неофіційною інформацією, цей апарат отримає 40-мегапіксельну селфі-камеру з максимальною діафрагмою f/2,2.

Ключовим компонентом тильної камери стане 200-мегапіксельний блок з оптичною стабілізацією та лазерним автофокусуванням. Його доповнять модуль на 12 МП з ультраширококутною оптикою, а також два 10-мегапіксельні модулі — телефото та перископний зум. Йдеться про можливість запису відео у форматі 8K зі швидкістю 30 кадр/с. Об’єм оперативної пам’яті LPDDR5X – до 12 ГБ, місткість флеш-накопичувача UFS 4.0 – до 1 ТБ.

Так виглядають збоку Galaxy S22 Ultra (темна рамка) та Galaxy S23 Ultra (світла рамка). Джерело: Ice Universe

Місткість акумулятора з підтримкою швидкої 45-ватної зарядки становитиме 5000 мА·год. Габарити апарату – 163,4 × 78,1 × 8,9 мм. Galaxy S23 Ultra надасть можливість керування за допомогою фірмового стілусу S Pen, який увійде в комплект постачання.

Samsung Galaxy S23 Ultra. Джерело – nieuwemobiel.nl

Для всіх трьох смартфонів передбачено підтримку технології бездротової зарядки за стандартом Qi потужністю 15 Вт. Пристрої отримають захист від вологи та пилу (IP68). Серед іншого згадані контролер NFC, система eSIM (вбудована SIM-картка), адаптери Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3, порт USB 3.1 Type-C. Водночас 3,5-міліметрове гніздо для навушників та слот для змінної флеш-карти не передбачені – їх уже давно немає у флагманах Samsung.

Смартфони поставлятимуться з операційною системою Android 13, доповненою фірмовою надбудовою One UI 5. Ця оболонка надає максимум можливостей для персоналізації. Так, функції, які використовуються вранці, щоб прокинутися, відрізняються від набору можливостей у розпал робочого дня.

Samsung Galaxy S23 Ultra. Джерело: Ice Universe

За допомогою режиму Routines можна запускати на пристрої послідовність дій, які відповідають певному часу доби. Оновлений інтерфейс робить взаємодію з гаджетом зручнішим. One UI 5 також пропонує нові функції, що дозволяють ефективно виконувати щоденні завдання. Наприклад, у віджетів з’явилися додаткові опції, у тому числі налаштування порядку на головному екрані за допомогою функції Stacked.

У новому меню Connected можна керувати функціями всіх пристроїв, підключених до смартфону, зокрема Quick Share, Smart View та Samsung DeX. Само собою, реалізовано ефективні засоби забезпечення безпеки та збереження персональних даних.

Новинки надійдуть у продаж у різних кольорах: Phantom Black, Cotton Flower, Botanic Green та Misty Lilac. Всі смартфони, безперечно, зможуть працювати в 5G-мережах. Загалом, у плані дизайну пристрою не сильно відрізнятимуться від попередників. Щодо вартості, то ціни передбачаються такі:

Galaxy S23 8/128 ГБ – $ 799; ​​Galaxy S23 8/256 ГБ – $ 849; ​​Galaxy S23 + 8/128 ГБ – $ 999; ​​Galaxy S23 Ultra 8/256 ГБ – $ 1249; ​​Galaxy S23 Ultra 12/512 ГБ – $ 1349; ​​Galaxy S23 Ultra 12 ГБ / 1 ТБ – $1499.

На eBay з’явилися зображення шкіряних чохлів для нових смартфонів. Це аксесуари з кодовими позначеннями EF-VS911 (Galaxy S23), EF-VS916 (Galaxy S23+) та EF-VS918 (Galaxy S23 Ultra). Вони представлені в класичному чорному та коричневому варіантах кольорового виконання. Говориться, що для новинок також будуть доступні різні інші оригінальні чохли, у тому числі прозора обкладинка, футляр-підставка, обкладинка з рамкою, силіконова обкладинка, обкладинка з ремінцем, чохол Smart Clear View Cover та Smart LED View Cover.

Джерело – sammobile.com

Є можливість, що Galaxy S23 стануть одними з перших апаратів на ринку з підтримкою платформи Snapdragon Satellite. Ця технологія, представлена ​​компаніями Qualcomm та Iridium, дозволить використовувати смартфони для двостороннього обміну текстовими повідомленнями через супутники. Аналогічне рішення компанія Apple реалізувала в iPhone 14 для надсилання сигналів лиха у надзвичайних ситуаціях.

У випадку Snapdragon Satellite супутниковий зв’язок планується застосовувати не тільки для надсилання повідомлень в екстрені служби, але й для підтримки зв’язку у віддалених регіонах, де немає покриття стільникової мережі. Іншими словами, функцією зможуть скористатися мандрівники та екстремали.

Технологія Snapdragon Satellite передбачає L-діапазон, стійкий до кліматичних умов. Скористатися супутниковим зв’язком Iridium через смартфон можна буде у будь-якій точці світу. Відомо, що система з’явиться на апаратах, обладнаних процесором Snapdragon 8 Gen 2 та вище. Надалі технологію планується поширити на планшети, ноутбуки, автомобільні комплекси, гаджети для Інтернету речей та інше обладнання.

Samsung Galaxy Book 3

Крім флагманських смартфонів, на заході Galaxy Unpacked 2023 може відбутися анонс нових ноутбуків преміального рівня. Йдеться, як повідомляє ресурс SamMobile, йдеться про ультрабуки сімейства Samsung Galaxy Book 3. У серію, як очікується, увійдуть як мінімум три моделі: Galaxy Book 3 Ultra, Galaxy Book 3 Pro та Galaxy Book 3 Pro 360. Їх основою, за чутками, послужить платформа Intel із процесором Core 13-го покоління.

Відомо, що Galaxy Book 3 Ultra буде легшим за пристрої Dell XPS 15 і MacBook Pro. Враховуючи, що Dell XPS 15 в залежності від обладнання важить від 1,92 до 2,10 кг, а вага Apple MacBook Pro досягає 2,0 кг, можна припустити, що Galaxy Book 3 Ultra маса складе приблизно 1,8 кг.

Джерело – sammobile.com

Новинці Samsung приписують наявність дисплея Super AMOLED розміром 15,6 дюймів по діагоналі або з більш високою частотою оновлення. Згадана повнорозмірна клавіатура із блоком цифрових кнопок у правій частині. Очевидно, буде реалізована підтримка пера S Pen.

Інше передбачуване оснащення таке: до 16 ГБ оперативної пам’яті, швидкий твердотільний накопичувач місткістю до 1 ТБ, адаптери Wi-Fi 6E (2,⅘/6 ГГц) та Bluetooth 5.x, порти USB Type-C, Thunderbolt 4 та USB Type- A, ємна акумуляторна батарея. Опціонально, мабуть, у продажу з’явиться версія з 5G.

Що стосується моделей Galaxy Book 3 Pro і Galaxy Book 3 Pro 360, то відомостей про їх характеристики поки не дуже багато. Відомо лише, що у другого з цих ноутбуків кришка із сенсорним екраном зможе обертатися на 360 градусів, що дозволить використовувати його у планшетному та презентаційному режимах. Ймовірно, трансформер отримає підтримку стілус S Pen.

Ноутбуки будуть поставлятися з операційною системою Windows 11. Говориться про підтримку Windows Hello, а також ряд власних функцій Samsung, таких як Buds Auto Switch, Quick Share, S Note та Second Screen.

Інші продукти

Ймовірно, на презентації Samsung розповість про подальший розвиток екосистеми Galaxy і нові функції надбудови One UI 5 для Android. Більше того, ходять чутки, що може бути представлена ​​оболонка One UI 5.1, але зміни в ній будуть незначними.

У той же час, зазначають інтернет-джерела, навряд чи варто очікувати на появу нових планшетних комп’ютерів, смарт-годин та повністю бездротових TWS-навушників.

Захід Galaxy Unpacked 2023 розпочнеться 1 лютого о 20:00 за київським часом. Анонс транслюватиметься на YouTube-каналі Samsung, так що подивитися його можна буде з будь-якого куточка земної кулі.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.