Топ-3 випадки, коли дорогий смартфон вам буде необхідний

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часто від колег на роботі чи знайомих я чую фрази: “Дешевий телефон – як цегла”, “Китайські смартфони за 5 тисяч – повне фуфло”, “Бюджетні дзвонилки нічого не можуть, камера як на тапці, в інтернет вийти – проблема”. Однак це не заважає мені раз на пару років купувати собі недорогий мобільник за 5-7 тисяч, за ці гроші він себе повністю виправдовує.

Взагалі, вважаю, дорогі марки (вартістю від 30 тис. грн. і вище) реально варто вибирати лише в трьох випадках (напишу про них пізніше). У решті – китайські аналоги нічим не гірші, особливо якщо потрібні, щоб дзвонити, посилати смс і дивитися стрічку в соцмережах. Решта доказів – лише понти любителів Айфонів і помилкові помилки.

Переваги покупки недорогих смартфонів

Ті, хто кажуть, що купівля китайського телефону – це гроші на вітер, трохи лукавлять. Тому що в більшості випадків «сірі» аналоги відомих фірм, які збираються в Китаї, вміють те саме, що й їх дорожчі побратими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я не порівнюватиму бюджетні моделі Xiaomi, Samsung Galaxy, HUAWEI або BQ з десятим або одинадцятим Айфоном, навіщо? Зрозуміло, що різниця між дзвонилкою за 10 тисяч та Apple iPhone 13 за 40 тисяч просто колосальна.

Але скажу так: продавчині тітці Галині чи столяру дядькові Олегові буде все одно, з якого апарату писати смс синові чи відправляти картинку сусідці з побажанням доброго дня.

Найголовніша перевага моделей з Китаю – їхня низька ціна. Навіть маючи в гаманці всього 4-5 тисяч, не складно підібрати собі апарат з виходом в інтернет і всіма необхідними функціями.

Плюси недорогих смартфонів:

  • низька ціна, що дозволяє заощадити кошти та не брати кредит на купівлю;
  • наявність камери, практично всіх необхідних функцій та параметрів;
  • підходять для ігор, виходу до інтернету, перегляду фільмів;
  • недорогий ремонт у разі поломки.

Так що якщо ви обмежені в засобах або не програміст, розробник ігор, сенсу брати дорогий флагман не бачу. Однак у трьох випадках він все ж таки необхідний.

Коли дорогий телефон – необхідність, а не забаганка

Іноді купівля дорогого флагмана відомої марки виправдана, і це не бажання похвалитися своїм статусом чи викликати заздрість у знайомих. Наявністю iPhone тепер нікого не здивуєш, любителів «яблука» багато серед студентів, і серед домогосподарок. Кредити ж усім дають.

Гаджет за 30-50 тисяч реально необхідний у трьох випадках.

  • Якщо ви геймер підшукуєте ігрову модель з потужним графічним ядром, високою ємністю акумулятора, великим обсягом пам’яті. Для ігор потрібна безперебійна робота додатків, важлива продуктивність, якісне зображення, широкий екран та міцний корпус. Також багато геймерів люблять, щоб смартфон був прикрашений гравіюванням, оснащений підсвічуванням, а дизайн завжди оцінюється дорого.
  • Якщо ви є непрофесійним фотографом і хочете робити якісні знімки, не витрачаючи 100 тисяч на техніку. Тоді потрібно купувати камерофон із 3 камерами, в якому є матриця з оптичною стабілізацією, датчики для роботи в темряві, спеціальні об’єктиви. Також можна за допомогою камерофона регулювати різкість фону, коригувати зображення під час або після зйомки. Хороша альтернатива дорогому фотоапарату, і невелика вага.
  • Якщо ви програміст і любите створювати програми прямо у телефоні. Навіть ноутбуки – і то не всі підходять для цього, не вистачає потужності процесора. Проте технічні характеристики флагмана дозволяють займатися безперебійним проектуванням і програмуванням. Потрібно лише завантажити конкретний додаток, і можна розпочинати роботу. Потужний чіпсет і швидкісна оперативна пам’ятка не будуть гальмувати при створенні складної графіки.

В інших випадках не варто переплачувати 10-20 тисяч лише тому, що можете собі це дозволити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.