Чи можна користуватися телефоном або планшетом під час заряджання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При активному використанні телефону або планшета заряду батареї вистачає в середньому на 10-12 годин.

Мало у кого смартфон може пролежати без діла день чи два, тому заряджати пристрій доводиться щодня.

У зв’язку з цим і народилося питання, на яке експерти дають суперечливі відповіді. Через це звичайні користувачі ще більше плутаються, намагаючись зрозуміти, чи можна користуватися телефоном або планшетом під час заряджання. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відповідь це питання складається з кількох нюансів, куди обов’язково варто звернути увагу. 

Зарядний пристрій 

По-перше, важливо використовувати оригінальний (комплектний) адаптер. Це не тільки важливо для більш тривалої служби пристрою та його батареї, а й безпеки користувача. 

Але в цьому випадку не все так просто. Іноді власників смартфона не влаштовує адаптер, який іде у комплекті з телефоном. Наприклад, зарядний для iPhone на 5 Вт. 

У такому випадку можна придбати адаптер із більшою силою струму від Apple або інших перевірених виробників. У такому разі під час заряджання телефоном, як і раніше, можна буде користуватися, але є мінус. Зменшиться термін служби акумулятора. 

Найнебезпечніший варіант – це зарядний пристрій від безіменного виробника. Використання такого пристрою може скінчитися трагедією. Такі випадки траплялися. При цьому було встановлено, що користувач не грав у ігри, а розмовляв телефоном. 

Додаткове навантаження 

По-друге, використання гаджета під час заряджання – це додаткове навантаження на батарею. Якщо увімкнути фільм, запустити гру або захопитися листуванням у месенджері, можна помітити, що тильна сторона пристрою нагрілася. 

Як правило, все обмежується нагріванням і певним зносом батареї. У найгірших випадках можливе загоряння. Бракована батарея може вибухнути. 

Флагманські смартфони від Apple і Samsung безпечніші, якщо йдеться про їх використання під час заряджання. Якщо використовується оригінальний адаптер, обмежень немає. Але важливо пам’ятати, що так прискорюється зношування батареї. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.