Чи можна працювати на ноутбуці від мережі зарядженої батареї

Чи шкідлива для ноутбука постійна робота від мережі?

Цими питаннями ставляться ті користувачі ноутбуків, які хочуть максимально продовжити термін служби акумулятора у своїх пристроях. Адже для багатьох не секрет, що будь-яка батарея є розхідником і рано чи пізно її доведеться замінити. Ось тільки коли настане цей момент залежить від умов експлуатації акумулятора.

У цій статті ми розповімо, чи можна працювати на ноутбуці від мережі при повністю зарядженій батареї і як пролити термін її служби правильним використанням.

Принцип заряджання батареї ноутбука

У ноутбуці, а також у самій батареї, є спеціальні контролери зарядки. Вони спілкуються між собою певними алгоритмами. Коли ви вмикаєте ноутбук в електричну мережу, то автоматично починається зарядка батареї. Як тільки вона заряджається до 100% контролер батареї, повідомляє про це контролеру ноутбука і останній відключає зарядку батареї, живлячи ноутбук вже безпосередньо від блока живлення.

Таким чином, можна зробити висновок, що на ноутбуці можна працювати від мережі зарядженої батареї. Однозначно не варто виймати акумулятор і класти його на полицю з метою продовжити життя. У цьому випадку навіть повністю заряджена батарея за місяць інший може розрядитися нижче за мінімальний рівень і подальше її використання стане неможливим.

Незважаючи на те, що одним з важливих факторів, що визначають термін служби будь-якого акумулятора, є кількість його циклів заряджання/розряджання, ми рекомендуємо розряджати батарею свого ноутбука до 10-15 відсотків хоча б раз чи два на тиждень, а потім заряджати до 100%. Адже будь-який акумулятор має працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.