У США назвали ще одну ключову відмінність радянських танків від західних

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ключовою відмінністю радянських танків від західних є менше споживання палива та менша вага. Західні оглядачі вкотре попередили про серйозні логістичні проблеми, які, на їхню думку, неминуче виникнуть у ЗСУ під час передачі Україні «малих партій» різної західної бронетехніки, включаючи танки Leopard.

Як зазначається, окрім логістики, проблемою стане і обіцяна кількість танків, яка ніяк не позначиться на оперативній ситуації. Але що ще важливо, то це ненажерливість західних танків — вони споживають більше палива, ніж радянські, які перебувають на озброєнні української армії.

До того ж, для західних машин екіпажі мають бути більшими, ніж для радянських — 4 людини, а не 3. Не можна забувати про вагу закордонних танків — вони важать від 55 тонн, тоді як радянські не більше 50. Це може вплинути при переправах мостами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, західні танки більші, тому їм важче знаходити укриття.

«Погана новина полягає в тому, що більшим західним танкам важче ховатися в укриттях, вони споживають більше палива і потребують більшого екіпажу — чотирьох танкістів замість трьох. Можливо, найбільш проблематичним є те, що за вагою 55 з лишком тонн вони надто важкі, щоб безпечно перетинати багато українських мостів», — сказано в матеріалі видання Breaking Defense.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.