Чи можна користуватися піратською Windows, що може піти не так

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2023 році більшість користувачів в Росії ризикує перейти на піратські версії Windows. З цим фактом ми зіткнулися ще влітку 2022 року, коли американська компанія фактично покинула наш вітчизняний ринок софту. Зрозуміло, жодної розумної альтернативи нам не залишили. Ми їм не брат і не сват.

Зараз з усмішкою читаєш статті від «експертів», які ще кілька років тому з усіх кутів кричали – «Піратський Windows небезпечний, він заражений вірусами і краде Ваші особисті дані».

Зрозуміло, що зараз багато «експертів» перевзулися на льоту. Отже, з якими дурними страшилками стикаються юзери піратських копій Windows?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Піратська версія Windows «краде» Ваші дані

Звідки з’явився цей міф варто лише гадати. Довгий час нам розповідали, що неліцензійні версії ОС крадуть особисті дані, відомості, гроші та Вашу роботу. Цікаво, а якщо не підключати його до мережі, він через кабель живлення «крастиме» інформацію? Ну марення ж.

2. Не можна оновлювати піратський Windows

Знову ж таки, йдеться про дурну й недалекоглядну страшилку для обивателів. Більше того, деякі псевдоексперти заявляють, що піратські системи завантажують пошкоджені оновлення. Це цілковита дурість, яка не має нічого спільного із реальністю. Якщо злетить ліцензія з піратки, Ви просто не зможете оновити ПК, от і все.

3. Не можна завантажувати Windows з торентів

У цьому є частка правди, адже на торрентах можна знайти зовсім незрозумілі збірки, де й справді ризик підхопити вірус досить великий. Але завжди є вихід із ситуації – завантажити чистий Windows і вже самостійно доповнити його потрібними програмами, софтом та додатками. Кожен вирішує сам, де і як йому завантажувати Windows.

4. Активатори Windows блокуються антивірусами

Все залежить від того, яку версію Windows ви плануєте використовувати. Наприклад, на Windows 10 взагалі немає сенсу ставити антивірус. Система вже має усі вбудовані інструменти для захисту. Виключати той варіант, що в будь-якому додатку прихований “троян” не можна. Тоді можна взагалі нічого не завантажувати, адже калькулятора в системі Вам вистачить.

І найдурніший аргумент – піратські системи працюють без технічної підтримки з боку Microsoft. Це настільки безглуздо, що навіть відповідати не хочеться. Зізнайтесь чесно, як часто Ви писали на підтримку?

Я нікого не закликаю завантажувати піратський Windows. Це кожен вирішує собі сам. Але я вважаю, що міфам не місце у цифровій галузі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.