Статті

Чи правда, що смартфон працює довше в авіарежимі

Share

Економія заряду смартфона перетворилася на одну з найважливіших речей сучасного світу. Продуктивність пристроїв зростає, енергоспоживання теж, а наша залежність від гаджетів просто зашкалює. Ось ми й думаємо, як би довше обходитися без тісного контакту смартфона із розеткою. Багато хто думає, що включення авіарежиму дозволяє заощадити витрати енергії та отримати додаткові кілька годин роботи. Давайте розберемося, чи це правда і чи може авіарежим дозволити рідше заряджати телефон.

Через що телефон швидше сідає

Ваш телефон постійно шукає вежу сигналу стільникового зв’язку і пінгує її, щоб отримати хороший сигнал. Так само, якщо ваш Wi-Fi і Bluetooth увімкнені, вони також шукають сигнали інших пристроїв , щоб знайти з’єднання.

Такі процеси зазвичай споживають енергію батареї. Часто витрата виявляється досить невеликою, але якщо це відбувається постійно, то в результаті заряд дійсно йде. Якщо ви знаходитесь в районі, де немає сигналу стільникового зв’язку, телефон постійно намагається пропінгувати найближчу вежу стільникового зв’язку, споживаючи багато енергії вашого телефону. І це витрачає заряд набагато більше , ніж аналіз мережевого оточення через Bluetooth чи Wi-Fi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи заощаджує авіарежим заряд батареї

Увімкнення авіарежиму – режиму польоту – відключає ці три функції . Отже, кількість енергії, яку використовує ваш телефон, знижується. Рівень зниження витрати в основному залежить від того, де ви знаходитесь. Якщо у місці, де не ловить мережу, то на її пошук витрачається багато енергії. І тут він стає ще ефективнішим засобом економії заряду. Деякі з нових телефонів мають функцію, яка автоматично вимикає мережеве підключення приблизно через тридцять хвилин безуспішних пошуків. Однак ці тридцять хвилин можуть забрати більше 10% заряду. Таким чином, увімкнення режиму польоту безперечно рятує ваш телефон від розрядки акумулятора.

Чи буде телефон швидше заряджатися в авіарежимі

Як згадувалося раніше, включення режиму польоту відключає вашу мережеву антену, яка споживає багато енергії. Якщо ви заряджаєте свій телефон у режимі польоту, оскільки він не використовує обладнання з високим енергоспоживанням, ваш телефон може заощаджувати енергію, яку він не використовує, що призводить до більш високої швидкості заряджання.

Однак варто пам’ятати, що ви не зможете здійснювати або приймати дзвінки або текстові повідомлення, поки телефон перебуває в режимі польоту. Тому включати його варто лише тоді, коли ви не чекаєте на дзвінок або повідомлення. Хорошим варіантом включити авіарежим буде поїздка в поїзді, де часто є перебої зі зв’язком і телефон більшу частину часу перебуває в режимі пошуку, а коли знаходить мережу, якість з’єднання виявляється такою, що її ніби і немає. Тут ви тільки виграєте від авіарежиму.

Хоча доведено, що авіарежим захищає вашу батарею від розрядки, як це зазвичай буває, це не означає, що телефон не витрачає заряд батареї зовсім. Є й інші функції, такі як дисплей та динаміки, які також використовують акумулятор. Однак батарея вашого телефону не буде розряджатися так сильно, як якщо б під час використання (наприклад, при іграх або перегляду відео з пам’яті) ще й шукалася мережа.

Зрештою, включення авіарежиму не тільки заощаджує заряд за рахунок зниження кількості звернень до мережі, але й за рахунок того, що телефон не завантажуватиме оновлення та просто оновлюватиме контент (пошта, погода, віджети та інше).

Чи варто включати авіарежим для економії акумулятора

Якщо у вас мало енергії і ви не збираєтеся використовувати мобільну мережу, ви можете, не побоюючись нічого, увімкнути режим польоту, щоб зберегти акумулятор, доки ви не зможете його зарядити. Можна, звичайно, вимкнути телефон, що буде ще ефективнішим заходом на шляху економії, але це не завжди зручно. Та й енергії на включення витрачається чимало. Тому вимикати телефон на 20-30 хвилин немає сенсу — тільки гірше зробите. Зате, якщо в цей час ви увімкнете авіарежим, то зробить набагато краще для вашого акумулятора.

Якщо ви знаходитесь в літаку, то включати авіарежим варто не тільки через те, що це вимога перевізника, але й для того, щоб телефон не шукав мережу весь час польоту і не витратив на це до половини заряду. Аналогічне можна сказати про поїздку поїздом або машиною вдалині від населених пунктів. Хоча в машині телефон зарядити простіше, ніж у поїзді, але немає сенсу витрачати цикли акумулятора.

І, нарешті, переведення телефону в режим польоту під час заряджання також може бути корисним лайфхаком, якщо ви поспішаєте і у вашому телефоні недостатньо заряду.

Звичайно, застосування всіх наведених порад у звичайному житті сильно ускладнить її, але в екстрених ситуаціях, коли заряду мало, а розетка далеко, цим можна користуватися. Зрештою, питання було в тому, чи заощаджує авіарежим заряд. Відповідь – так, економить, і точка !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024