Як не можна заряджати смартфон. Топ-5 основних правил зарядки для тривалої роботи телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Запорука успішної роботи телефону – це його правильне заряджання. Але за моїми спостереженнями, не всі знають навіть базові правила цього процесу, а ряд людей припускаються одні й самі помилки. Так розглянемо найпопулярніші з них.

Розрядка до «нуля»

Багато власників мобільних пристроїв щиро впевнені, що телефон потрібно завжди розряджати до 0%. Ця помилка має під собі основу, тому що акумулятори старого типу (яких немає вже років 30) і правда «засихали», через що їх потрібно було розряджати. Але зараз так не можна робити. При повній розрядці літій-іонних акумуляторів щоразу вже через рік почнуться серйозні проблеми.

Нові телефони взагалі не можна розряджати нижче 30%, але й заряджати до 100% теж не варто оптимальна зона до 95%. І подібне правило поширюється не лише на смартфони, а й на усі пристрої.

Слідкувати за зарядом не складно – для цього в смартфоні є відображення заряду у «відсотках», а сам пристрій повідомить свого власника, коли рівень енергії опуститься спочатку до 20%, а потім і до 10% (іноді до 5%). Тому потрібно лише стежити за рівнем батареї і тоді телефон прослужить довгі роки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак, з метою «профілактики», все ж таки слід раз на місяць заряджати телефон на всі 100%, а потім розряджати в «нуль». Таким чином у системі відбуватиметься синхронізація даних та самої батареї. Також подібний хід знижує ризики займання акумулятора.

Використання пошкоджених кабелів

Подібна практика дуже поширена, так як оригінальні аксесуари коштують дорого і змінювати їх трохи псують мало хто хоче. Також, такі зарядки часто «видають» у гостях чи подорожі. Але навіть такої експлуатації достатньо, щоб найближчим часом змусити Вас купувати новий смартфон.

Використання аксесуарів від сторонніх виробників

До тієї ж купи можна віднести використання неоригінальних зарядних пристроїв. Для зарядки смартфона потрібно застосовувати тільки ті аксесуари, які впевнені на всі сто. Саме оригінальні зарядні пристрої спеціально сконструйовані так, щоб подавати саме заряд, який вимагає телефон.

Навіть незначне перевищення такої норми може сильно нашкодити батареї. Частина смартфонів взагалі синхронізуються із зарядним пристроєм, усередині якого знаходиться чіп. Далі зарядний пристрій визначає модель і подає відповідний заряд.

Але якщо вибору немає і купити оригінальний пристрій не виходить, то краще віддати перевагу цим фірмам:

  • Xiaomi,
  • Panasonic,
  • Apple.

Хоча зарядні пристрої і підходять для інших марок, потрібно дуже уважно стежити за якістю продукції і використовувати не рідні зарядні пристрої тільки в тих випадках, коли цілком впевнені.

Знаходження телефону під подушкою чи ковдрою

Ковдра та подушка не гріють самі по собі – вони зберігають тепло. А будь-який електронний пристрій у момент роботи сильно нагрівається, тому якщо цю температуру почати зберігати смартфон може просто перегрітися.

Особливо ефект посилюється під час заряджання, навіть без ковдри та подушки при «швидкій зарядці» температура може підніматися до критичної. Багато виробників через це навіть рекомендую знімати чохол під час заряджання.

Використання телефону під час заряджання.

Ще одне правило – не можна використовувати телефон, поки заряджається. Подібне правило стосується переважно «бюджетників», але й дорогі моделі можуть сильно постраждати, особливо ті, де система тепловідведення дуже слабка.

При звичайному використанні телефону пристрій може сильно нагріватися, але, якщо він перебуватиме на зарядці – ефект буде куди більш виражений. Крім цього, при зарядці та використанні смартфона можуть порушитися цикли зарядки, що також зношує батарею.

Якщо порушувати ці правила, то смартфон прослужити не більше 2-3 років і потім доведеться змінювати або акумулятор, або сам пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.