Чи правда, що планшети тепер нікому не потрібні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ситуація, що склалася в світі, вже кілька років призводить до падіння попиту на планшети. Розберемо, чи справді ці гаджети більше нікому не потрібні, і як реально справи на ринку планшетів.

Статистика світових поставок планшетів у 2022 році

За даними консалтингової компанії IDC , Світові поставки планшетів у 2022 році продовжують скорочуватися. Якщо у другому кварталі 2021 та 2022 року вони були однаковими (відвантажено по 40,5 млн одиниць), то у третьому кварталі цього року стався спад: 38,6 млн одиниць, що на 3,7 млн ​​менше, ніж за аналогічний період минулого року .

Статистика за останній квартал 2022 року буде відома згодом, проте попит на техніку стабільно підвищується перед новорічними святами. І хоча експерти не вважають, що показники перевищать торішні, очікується стрибок продажів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як ішли справи на ринку планшетів у 2022 році?

Макроекономічні чинники вплинули на ринок планшетів. У період пандемії попит на техніку зріс, що спонукало компанії постачати та закуповувати більше товарів. Однак підвищений попит виявився тимчасовим явищем, через що зараз склади багатьох продавців переповнені технікою, якої необхідно позбутися до того, як моделі почнуть морально старіти.

Падіння продажів торкнулося не лише планшетів, а й інших видів техніки – смартфонів, десктопних комп’ютерів та ноутбуків. І причина цього полягає зовсім не у вигляді техніки, а в тому, як загальна економічна ситуація впливає на поведінку покупців. Люди рідше купують дорогі гаджети, проте падіння попиту не критичне і переважно залежить від зовнішніх обставин, а не від переваг покупців.

Експерти вважають, що за відсутності нових негативних факторів, продажі планшетів будуть йти своєю чергою. Більш того, надлишок товарів на складах компаній стане причиною зниження цін на техніку, що також позитивно вплине на продаж планшетів.

Змінилися і частки ринку, що належать компаніям-виробникам планшетів. На першому місці залишається Apple (31% ринку), за нею слідує Samsung з просіданням продажів більш ніж на 10% (займає 18,1% ринку). На третьому місці розташувався Amazon, четверте займає Lenovo, продаж якого впав на 25,7%, а замикає п’ятірку Huawei.

Варто відзначити, що на відміну від більшості конкурентів рівень продажів планшетів Huawei залишається стабільним рік у рік. Цьому сприяє наявність справді вдалих моделей, таких як Huawei MatePad Pro 12,6”.

Це потужний планшет на базі 5-нм процесора Kirin 9000E з ємним акумулятором на 10050 мАг, який ідеально підійде як для роботи, так і для відпочинку. Яскравий OLED-екран із високою частотою оновлення 120 Гц гарантує соковиту, деталізовану, а головне, реалістичну картинку. Планшет може працювати як другий екран для ноутбука, підтримує швидку та бездротову зарядку, а також має 8 динаміків, що створюють ефект об’ємного звуку для максимально комфортного перегляду відео, фільмів та серіалів без навушників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.