Що таке режим інкогніто на телефоні та як його ввімкнути

Оскільки смартфон є основним засобом комунікації, а також сховищем величезної кількості даних, у процесі використання гостро постає питання приватності. Конфіденційність власника забезпечується величезною кількістю інструментів, одним з яких є інкогніто режим в браузері . Його назва як би натякає, що якщо включити опцію, то ви станете невидимі в інтернеті. Але насправді із цим режимом не все так просто. Тому варто поговорити про нього докладніше, а також дізнатися, як включити інкогніто на телефоні.

Що таке режим інкогніто

Інкогніто також називається приватним режимом та є вбудованою функцією більшості браузерів. За замовчуванням опцію вимкнено, але в будь-який момент користувач може її активувати. Якщо ви вирішите увімкнути інкогніто, то в роботі браузера відбудуться наступні зміни:

  • перестануть зберігатися файли куки , дані сайтів, історія відвідувань, а також інформація, яка вводиться в різні форми (наприклад, авторизації на сайті);
  • у приватному режимі відбувається автоматичний вихід із усіх акаунтів, тому при необхідності вам доведеться заново проходити авторизацію;
  • зникне можливість робити знімки екрана.

Важливо уточнити одну деталь: режим інкогніто робить вас невидимим лише для браузера. Після його активації інтернет-провайдер та сайти продовжать збирати відомості про дії. А реклама, як і раніше, підбиратиметься на основі вашої поведінки у процесі веб-серфінгу.

Виходить, режим інкогніто на Android – це функція, що захищає вашу конфіденційність тільки від браузера та інших людей, які користуються тим самим пристроєм або обліковим записом. І нагоді вона на той випадок, якщо ви, наприклад, не хочете, щоб стороння людина знайшла історію відвідувань у телефоні . А з погляду приватності набагато просунутішим інструментом є браузер Tor, про який ми розповідали в окремому матеріалі.

Як увімкнути режим інкогніто

Отже, ми розібралися, що приватний режим робить вас невидимим лише щодо. У той же час є чимало сценаріїв, коли ця опція може стати в нагоді, а тому її не можна назвати зовсім марною. Далі ви дізнаєтесь, як увімкнути інкогніто на телефоні у різних браузерах.

Режим інкогніто у Google Chrome

Тепер з’ясуємо, як включити інкогніто у Хромі . Тут нема нічого складного. Додаток один і йому не важливо, знаходитесь ви на головній сторінці програми або відкрили якийсь сайт. У всіх випадках буде доступна кнопка з трьома точками, натискання на яку виводить на екран контекстне меню з опцією «Нова вкладка інкогніто».

До речі, режим інкогніто у Chrome має одне несуттєве обмеження. Ви не зможете відкрити посилання в приватному режимі . Її доведеться копіювати, після чого самостійно вставляти у вкладку інкогніто у браузері. Зате програма Google має цікаву функцію, яка, напевно, стане вам у нагоді: прочитайте наш текст про те, як активувати постійний режим інкогніто в Хромі.

Режим інкогніто в Опері

Режим інкогніто Опера працює так само, як у додатках Яндекс і Яндекс Старт. Тобто для переходу в приватний режим потрібно відкрити список активних вкладок і вибрати опцію «Приватний».

А ось інкогніто Опера GX трохи по-іншому. У цьому браузері для геймерів не потрібно відкривати список активних вкладок, а необхідно лише натиснути на три точки, після чого вибрати Приватний режим. Користувачам Opera Touch потрібно тапнути по фірмовій кнопці в нижньому правому кутку.

За аналогією з Яндексом Opera має кілька браузерів. Але у всіх без винятку можна відкрити посилання в приватному режимі : затримайте на ньому палець і виберіть опцію.

Firefox — режим инкогнито

Говорячи про відомі браузери, ми не згадали хіба що інкогніто Firefox . Тому давайте швидко надолужимо втрачене. У цьому веб-програмі для переходу в приватний режим необхідно натиснути спеціальну кнопку на головній сторінці або у списку відкритих вкладок.

Як і більшість інших браузерів, Firefox також дозволяє відкрити посилання в режимі інкогніто . Думаю, ви вже чудово знаєте, як це зробити: затримайте на ній палець і оберіть «Відкрити в приватній вкладці».

Як вимкнути режим інкогніто на телефоні

Насамкінець варто окремо сказати про те, як прибрати режим інкогніто . Оскільки приватні вкладки забороняють робити скріншоти, проілюструвати це не вийде. Зате можна його докладно описати для кожного окремого браузера:

  • прибрати інкогніто у Хромі вийде лише шляхом закриття поточної вкладки, раніше відкритої в приватному режимі;
  • у Opera достатньо відкрити список активних вкладок і повернутися до розділу “Звичайний”, а в Opera GX – послідовно натиснути на “три точки” і “Вийти з приватного режиму”;
  • Firefox діє той же алгоритм, що і в Chrome, тобто вам потрібно закрити поточну приватну вкладку.

Сподіваюся, ви отримали відповіді на всі питання, пов’язані з роботою приватного режиму у браузері .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.