Українцям розповіли, який бензин не можна заливати в генератор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українці в умовах регулярного відключення електроенергії купують та активно використовують генератори. Однак не всі знають правила безпеки під час експлуатації цих пристроїв. Стало відомо, який бензин не можна заливати, щоб продовжити термін служби приладу.

Експерти повідомили, що паливо для генератора потрібно тримати подалі від нього, бо воно може нагрітися та спалахнути. Паливо рекомендують зберігати у герметичній тарі у прохолодному місці. Названо вимоги до бензину, на якому працює більшість пристроїв.

  • Октанове число повинно бути не нижче за А-92. Оптимальним варіантом за ціною буде саме цей бензин, якщо документація генератора не вказана іншою. А-98 та А-95 дорожчі і не мають переваг, щоб компенсувати високу вартість.
  • Неетильований бензин. Незважаючи на те, що у бензині допускається вміст етанолу до 10%, рекомендується використовувати паливо без нього.
  • Наявність свинцевих добавок — ці добавки допомагають двигуну працюватиме більш ефективно.

Заборонено використовувати пальне E85, суміш олії та газу. Не можна модифікувати двигун генератора для функціонування альтернативного палива.
Фахівці наголосили, що не можна використовувати старий бензин, який зберігається понад півроку. Він втрачає свої властивості та витрачається неекономно. При цьому у двигуні через таке паливо можуть виникнути поломки. Також важливо переконатися, що бензин не зберігали за високих температур.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Електрогенератор встановлюють на рівній ділянці підлоги. Прилад зазвичай розміщують зовні будівлі, краще під навісом або в окремому просторому приміщенні з вентиляцією.

Перед початком експлуатації потрібно усунути перекручування дротів та перевірити генератор на наявність корозії на контактах. Пристрій краще не вмикати, коли йде сніг або дощ, а також не використовувати в умовах підвищеної вологості. Слід перевіряти прилад під час роботи — мастило та пальне не повинні протікати.

Не можна відкривати кришку бака в момент роботи, а також заправляти пристрій, коли двигун ще не охолодів або продовжує працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.