Чи можна користуватися смартфоном, коли він заряджається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Люди діляться на два типи: одні не торкаються телефону, поки він заряджається, а інші продовжують використовувати його, не відходячи від розетки.

Перші впевнені, що смартфон не можна чіпати, доки відновлюється заряд батареї. Інші вважають це забобоном і глузують з перших.

У інструкції до більшості пристроїв виробник не вказує, що телефон не можна чіпати, поки він підключений до електромережі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але є кілька нюансів, які змусять подумати кілька разів, перш ніж використовувати гаджет, що заряджається.

По-перше, швидкість заряджання батареї знизиться в рази. Наскільки залежить від завдань, які виконує пристрій у процесі. 

Другий нюанс випливає із першого. Експерти не радять сильно навантажувати смартфон під час заряджання. Ігри, монтування відео, фоторедактори – все це точно не варто запускати. Це провокує підвищення тепловідділення і реальний ризик пошкодження внутрішніх компонентів. 

По-третє, варто звернути увагу на стан кабелю. Щоб він не був оголений, не з’явилося будь-яких інших пошкоджень, адже це загрожує ударом струму. Помічено, що постійне використання телефону, підключеного до електромережі, призводить до швидкої поломки гнізда. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.