Які смартфони не бояться холодів. Перевірте свій

З настанням холодів ви, напевно, стикалися з неприємною ситуацією, коли смартфон стрімко втрачає рівень заряду або зовсім відключається на вулиці. Розповідаємо чому так відбувається і як допомогти гаджету пережити зиму.

Які смартфони довше опираються холоду

У більшості гаджетів встановлені літій-іонні батареї. Принцип роботи у них такий: іони літію переміщуються через електроліт між полюсами акумулятора. При низьких температурах іони важко переносять заряд, їм стає складніше рухатися через електроліт. В результаті батарея не може тримати ресурс так само добре, як і в теплі, і починає розряджатися.

Але не всі апарати однаково погано переносять морози. На стійкість до мінусових температур впливають ємність акумулятора та матеріал корпусу смартфона. Чим більший об’єм батареї, тим довше гаджет працюватиме навіть у сильні морози. Якщо ваш смартфон виготовлений з металу, то взимку краще зайвий раз не діставати його з кишені цей матеріал швидко промерзає.

Якщо хочете морозостійкий пристрій, шукайте в полімерному або скляному корпусі. Наприклад, задня панель нового vivo V25 виготовлена ​​із міцного скла. Випробування на стійкість до екстремальних умов показали, що гаджет може спокійно працювати за температур від -20° до +75°С.

Що не можна робити зі смартфоном узимку

Щоб ненароком не нашкодити апарату, потрібно дотримуватись деяких правил:

  • По-перше, в морози не варто носити смартфон у зовнішніх кишенях верхнього одягу або в сумці. Забезпечте своєму вірному другові якнайбільше тепла – підійдуть потайні кишені куртки.
  • По-друге, не намагайтеся допомогти гаджету швидше зігрітися, поклавши його на батарею центрального опалення або в грубку в машині. Так ви зробите лише гірше – від різкого перепаду температури під корпусом утворюється конденсат. Все ж таки знають, що таке корозія?
  • По-третє, навіть якщо смартфон на холоді зовсім відключився, ставити його одразу на зарядку (а тим більше на вулиці) — погана ідея. Холодний акумулятор погано прийматиме заряд, а в гіршому випадку вийде з ладу.

Що, навпаки, треба робити

У холоди теплий одяг потрібний не тільки людям, а й гаджетам. Якщо ви ще не обзавелися силіконовим, полімерним або шкіряним чохлом, взимку саме це зробити. У такому “одязі” ваш смартфон не злякається зробити кілька знімків на морозному повітрі. V25 , до речі, вже має в комплекті прозорий чохол, який допоможе смартфону зберегти тепло і захистить від механічних пошкоджень, але не зіпсує естетичний вигляд пристрою.

Також у морози рекомендується відключати невикористовувані програми та включати режим енергозбереження, щоб фонові програми не розрядили апарат у невідповідний момент.

Після прогулянки дайте смартфону полежати при кімнатній температурі 15 хвилин. Тоді він поступово зігріється, і можна буде ставити його на зарядку, якщо він відключився. І використовуйте лише оригінальні зарядні пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.